The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Vlad Alexandru Zlota // Unirii Tower

Article / 09 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Vlad Alexandru Zlota // Unirii Tower
  • Vlad Alexandru Zlota // Unirii Tower
  • Vlad Alexandru Zlota // Unirii Tower
  • Vlad Alexandru Zlota // Unirii Tower
1/4
Proiectul cuprinde două elemente interconectate: Piața Unirii și Turnul cu funcțiune mixtă, relația dintre cele două având ca scop principal polarizarea zonei cu diverse tipuri de activități.

Au fost luate în considerare elemente ca nevoile actuale și direcția de dezvoltare, funcțiunile originare și complementare, direcțiile de circulație auto și pietonală.

Rezultatul reprezintă o simbioză între noua zonă Piața Unirii și elementul care s-a integrat în aceasta – clădirea Unirii Tower.

Cele mai importante modificări aduse zonei au fost:
        Aducerea râului Dâmbovița la suprafață: Râul are exact același curs ca și în prezent. S-au creat astfel zone de promenadă pe ambele maluri ale râului.
 
        Eliminarea arterei care leagă partea dinspre Centrul Vechi cu Dealul Mitropoliei: A permis lărgirea zonei dedicate activităților de relaxare și a spațiilor comerciale situate vis-a-vis de magazinul Unirea și a Hanului lui Manuc, totodată reducând și nivelul de poluare fonică și cu noxe în zonă.
 
        Introducerea unui mix de funcțiuni în Piața Unirii prin intermediul unei clădiri semnal (Unirii Tower). În contextul țesutului urban, turnul devine un reper vertical.
 
Accesul în clădire se poate face direct prin subteran din pasajul de metrou Unirii 1 – Unirii 2 sau prin toate cele trei direcții principale de la nivelul străzii: dinspre Hanul lui Manuc, dispre râu și dinspre Magazinul Unirea. De asemenea, este posibilă și traversarea peste nivelul parterului datorită faptului că s-a creat un deal artificial ce are rol dublu: de recuperare a spațiului verde pierdut (datorită amprentei mari a parterului) și de a facilita traversarea parcului.
 
Diferitele funcțiuni dispuse pe înălțimea turnului cuprind: zonele comerciale de la nivelul parterului, sălile de conferințe de diferite dimensiuni și foyerele acestora, restul nivelurilor fiind utilizate ca spații pentru birouri. 
 
Un element important îl reprezintă sălile de conferință care, datorită poziționării lor pe partea de nord, permit volumului clădirii să coboare treptat către Strada Halelor și Centrul Vechi.