The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Vlad Petrescu // Primăria Sighișoara

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Vlad Petrescu // Primăria Sighișoara
  • Vlad Petrescu // Primăria Sighișoara
  • Vlad Petrescu // Primăria Sighișoara
1/3
Vlad Petrescu este proaspăt absolvent al Facultății de Arhitectură Spiru Haret. Este pasionat de tot ce înseamnă arhitectură, urbanism, city planning restaurare și fotografie.

PRIMĂRIA ORAȘULUI SIGHIȘOARA

Sighișoara este un oraș – emblemă pentru România, singurul oraș din țară a cărui vatră veche este protejată UNESCO și a cărui imagine este recunoscută de oameni din întreaga lume. Dar Sighișoara este și un oraș contemporan, viu, care se află – la fel cu celelalte din țară, într-un plin proces de re-definire, de croire a imaginii și statutului de oraș al secolului XXI.
 

Amplasamentul propus pentru realizarea noului sediu al primăriei, se află în punctul nodal în care se unesc cele patru cartiere: la baza nordică a Dealului Cetății, la zona de contact între Orașul de Jos și cartierul de la Vest de Cetate și pe malul Târnavei între podurile istorice de legătură cu cartierul de peste Târnavă. Legat de clădire : formele clasice, sobre și austere ale vechilor clădiri, care au fost sursă de inspirație pentru noul sediu, sunt îmbinate cu elemente de modernitate: luminatoare și zone vitrate ample, care doresc să aducă clădirea în contemporaneitate, fără a o rupe de tradițiile de construire ale locului. Galeriile și gangurile orașului istoric, ce dezvăluie privirii imagini surpriză prin arcadele lor, au fost un element de limbaj utilizat, alături de raportul plin – gol specific fațadelor clădirilor din Cetate.