The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

100 de artiști români și străini vin la AMURAL 3

News / 25 Aug 2017 / INSTITUTE.RO
  • 100 de artiști români și străini vin la AMURAL 3
1/1
E deja al treilea an în care AMURAL propune un mix de arte vizuale și tehnologie, de privit, ascultat și simțit în natură. Pentru că arta contemporană nu ar trebui consumată doar în interiorul muzeelor și al galeriilor, festivalul încurajează luatul artei la pachet pe străzi, prin parcuri și în turnuri, alcătuind un traseu urban ce revitalizează zone uitate și redeschide pentru public spații reper ale Brașovului.     

Programul ediției va fi compus de 100 de artiști români și străini cu abordări și forme de exprimare foarte variate, acoperind zone ca video-mapping, design, fotografie, visual poetry, ilustrație, instalații, pictură murală, muzică și performance.

CE VEDEM LA AMURAL 3

Cele mai multe proiecții vizuale profesioniste și simultane din țară
În continuare, coloana vertebrală a festivalului o reprezintă video-mapping-ul – 12 video-proiecții la scară mare și încă 10 la scară umană vor transforma în timpul celor 4 nopți fațade ale unor clădiri medievale și ecrane special create. Printre artiștii care își vor prezenta compozițiile sunt Pola Puk (Cehia), Juladi (Germania), Cote (unul dintre cei mai buni artiști video din România) și alți peste 10 artiști și colectivuri de video-mapping. Anvergura proiecțiilor va fi susținută de un echipament adus special în România pentru acest eveniment de către Epson, susținătorul principal.

Locații de referință pentru Brașov, deschise publicului doar în festival

În fiecare an facem demersuri pentru a face accesibile vizitatorilor fortificațiile medievale: Turnul Alb și Turnul Negru se deschid doar la Amural pentru a găzdui expoziția de fotografie - anul acesta ea este dedicată femeilor fotograf, cu Paula Markert din Germania ca invitată specială - și expoziția de design realizată de Firestarter.

La cele două turnuri adăugăm Cinematograful Popular - pentru prima dată în peste douăzeci de ani, acesta va fi redeschis, pentru o instalație dedicată luminii de cinema. Tot aici vom păstra, datorită popularității de care a dat dovadă, pictura murală realizată de Mister Thoms în 2016 - un tribut adus efectelor speciale și creatorului lor, George Melies.

Noutăți și exemple de atracții artistice din program
Noul mural va fi realizat de Dome, un artist german care și-a lăsat amprenta creativă pe ziduri din cele mai mari orașe ale lumii. Va putea fi privit în timp ce lucrează pe pereții podului format de drumul Poienii - unde vom amenaja și a doua locație nouă, Secret Stage, care va continua muzica atunci când scena principală este închisă.

Spectacolul de teatru multimedia iHamlet al asociației Punctart din București va deschide festivalul, la Centrul Cultural Reduta, cu un eseu audiovizual despre inadaptare şi refuzul de a se conforma realităţii, dar şi despre conflictul dintre generaţii

UNATC trimite centrul său de cercetare – CINETic, echipat cu căști pentru realitate virtuală și căști de video 360, care vor putea fi experimentate în zona Cinema Popular, iar Modulab ne va completa arsenalul creativ-tehnologic printr-o instalație în spiritual lor caracteristic.

Expoziția dedicată unor ilustratori români foarte apreciați (ex: Alina Marinescu, Lea Rasovszky, Sorina Vazelina) va fi organizată în cadrul Centrului Multicultural al Universității Transilvania.

La Cinema Popular va fi scena experimentală, cu muzicieni de stradă, artiști experimentali și evenimentele Visual Poetry - îmbinarea poeziei cu alte arte.

Inaugurăm în program și instalații de video-mapping interactiv - Juladi va invita trecătorii la experimente cu numeroase camere, iar Aural Eye aduc Holoface - chipul uriaș de zeu digital care îți preia mimica prin face recognition.

Tot ca o schimbare pozitivă, proiecțiile de filme din cadrul AMURAL vor fi organizate într-un amfiteatru natural, chiar lângă Turnul Alb, fiind susținut cu filme de Ambasada Suediei.

Upgrade pentru una dintre atracțiile principale: concertele de la Turnul Negru
Concertele însoțite de proiecții video la Turnul Negru / Tower Stage adună artiști tot mai renumiți ai muzicii electronice: Marcus Henriksson (a.k.a Minilogue, Suedia), precum și Nathan Fake și Alex Smoke (Marea Britanie), care participă cu seturi audio-video speciale.
Lor li se adaugă Danaga (o intervenție specială cu ocazia celor 3 ani de Amural, cu 3 seturi muzicale la cele 3 scene), YVAT (cu proiecții video 3D), Ada Kaleh și mulți alții.

În premieră, scena principală va fi ea însăși o lucrare de artă, realizată de cei de la Trip exclusiv din lemn și care va rămâne ca un cadou orașului, sub forma unui frumos foișor.