The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

5 din cartier // 16 - 22 iulie 2018

Article / 13 Iul 2018 / Lori Alexe
  • 5 din cartier // 16 - 22 iulie 2018
1/1
Săptămâna aceasta dansăm, citim, admirăm și bem cafea bună în Cartierul Creativ. Iată recomandările „5 din cartier” pentru săptămâna 16-22 iulie.


1. W E S H A P E S | by Cosmin Becheanu // 17 iulie // @ Casa de Cultură a Studenților București

Cosmin Becheanu ne invită la prima lui expoziţie intitulată 'WESHAPES | O expoziţie despre noi.' ce va avea loc între 17 iulie şi 1 august la Casa de Cultură a Studenţilor din Bucureşti (Calea Plevnei, nr.61). Expoziția va include 30 de lucrări despre noi, despre natură, despre clasic şi modern. Totul face referire la ce a fost şi cum va fi, într-o notă ce îmbină tehnicile artei digitale cu abstractul. 
Marţi, 17 iulie, ora 19:00 la Casa de Cultură a Studenților București va avea loc vernisajul expoziţiei WESHAPES - Digital Art Collection, unde vom afla povestea din spatele lucrărilor.

2. Literatura la zi cu Dinu Guţu // 18 iulie // @ Londophone

Dinu Guţu este antropolog, jurnalist cultural şi membrul unui grup ultras. Teza sa de doctorat este o etnografie despre ultraşii de la Dinamo (Ultimii oameni. Etnografia unei peluze, 2015). A mai publicat o serie de articole academice şi capitole în volume din România şi Marea Britanie. Este colaborator la platformele Art7.fm şi Platzforma. De asemenea, scrie pentru Criticatac, Vice şi Casa Jurnalistului. A debutat cu romanul Intervenţia, ed. Polirom 2018.

"Literatura la zi" este un eveniment care are loc lunar la Londophone şi e moderat de Vasile Ernu.

3. Inana Live| pe terasă // 19 iulie //@ Apollo111 Barul

Inana este unul dintre artiștii care aparțin noului val de producători din dormitoarele Bucureștiului. Nostalgia pentru un prezent care nu o să existe niciodată este una dintre temele adoptate de muzica artistului. Try it out here: https://soundcloud.com/inanan
Intrare: 15 lei
Rezervările se fac la numărul de telefon: 0726 18 58 12


4. Babel - de Arcadie Rusu // 19 iulie // @ Linotip Centru Independent Coregrafic

Babel este un spectacol de dans contemporan despre iluzia stabilității. Despre omul contemporan și orașul ca o junglă, în care fiecare organism încearcă să supraviețuiască așa cum poate. Gândurile noastre sunt o multitudine de proiecții asupra realității și a lucrurilor care ar trebui să se alinieze la o normalitate în care să ne trăim viețile. Dar ce se întâmplă într-o societate când predomină dezinteresul sau când scopul principal este dus către aspirații personale materiale? Atunci apare dezechilibrul, iar noi ne împiedicam zilnic de situații reale: cozi interminabile, spitale, birocrații, șantiere, farmacii, mentalități, forme de comunicare, ieșit din fire și scăpări de sub control. Totuși prin toate acestea se scurge mereu speranța, care îl face pe om să meargă mai departe, să găsească mereu balansul, să danseze.

Concept și coregrafie: Arcadie Rusu
Performeri: Ioana Marchidan, Teodora Velescu, Vanda Stefanescu, Bogdan Iacob, Alin State, Arcadie Rusu
Muzică: Alexandru Suciu
Scenografie & Light Design: Hermina Stanciulescu
Coproducție Centrul Naţional al Dansului Bucureşti și LINOTIP – Centru Independent Coregrafic
#Biletele se găsesc online pe bit.ly/2NP0abG
Info și rezervări la tel: 0735385002

5. Coffee, breakfast and cakes // @ Artichoke Coffee // Ma-D: 09.30 - 22.00

Artichoke Coffee Shop e unul din locurile cochete de pe Calea Victoriei unde găsești o atmosferă plăcută în orice moment al zilei. Pe lângă cafeaua de specialitate, poți încerca diferite minuni din meniul bine gândit: mic dejun, ceaiuri organice din Transilvania, cafea de specialitate, sucuri făcute în casă și prăjituri de cafea.