The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Adelina Andrei // Locuire și loisir

Article / 23 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Adelina Andrei // Locuire și loisir
  • Adelina Andrei // Locuire și loisir
  • Adelina Andrei // Locuire și loisir
  • Adelina Andrei // Locuire și loisir
  • Adelina Andrei // Locuire și loisir
  • Adelina Andrei // Locuire și loisir
  • Adelina Andrei // Locuire și loisir
1/7
Adelina este absolventă a Facultății de Arhitectură. Participarea la workshop-uri de restaurare și de dezvoltare sustenabilă a orașelor au îndrumat-o către problematica în arhitectură, a modului în care se poate face tranziția între nou și vechi, păstrând spiritul locului. 

LOCUIRE ȘI LOISIR ÎN VECINĂTATEA PARCULUI STICLĂRIEI, BUCUREȘTI

Proiectul este situat pe Bd. Basarabia, pe locul fostei Fabrici de Sticlă. Prima problemă identificată este starea de degradare a fondului construit și lipsa unor puncte de interes. A doua este legată de parc - clădirile existente nu oferă nici un indiciu asupra existenței sale. A treia se referă la calea ferată abandonată ce creează o barieră vizuală și fizică între sit și Bd. Basarabia.

Calea ferată abandonată este transformată într-un parc liniar care leagă situl de Piața Morarilor în ideea de a atrage oameni pe sit și, mai departe, către parc. Este propusă o legătură între stradă și parc prin efectul de permeabilitate și prin extinderea spațiului verde pe sit.

În concordanță cu această idee, dar și pentru a se permite vizibilitatea acestora către parc, clădirile noi sunt dispuse perpendicular pe Bd. Basarabia. Diversitatea noilor funcțiuni are drept scop crearea unui centru de interes în această parte a orașului.