The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Adriana Untilov // Corabia Nebunilor

Article / 09 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Adriana Untilov // Corabia Nebunilor
  • Adriana Untilov // Corabia Nebunilor
1/2
Pretextul de la care pornește proiectul meu e reprezentat de poemul „Corabia nebunilor” al lui Sebastian Brant, (sec.16), de pictura cu același nume a lui Hieronymus Bosch, de „Istoria nebuniei în epoca clasică” a lui Michel Foucault. Alegoria lor descrie imaginea unui vas fără cârmaci, deci fără direcție, pe care erau îmbarcați nebunii, smintiții, frivolii orașelor. Aceștia deveneau prizonieri ai propriei plecări, erau încredințați destinului, aveau șansa purificării pe aria rătăcitoare a apelor.

În lucrarea mea, ridicolul, monstruozitatea, batjocura sunt șterse. Corabia este o lume lirică, intimă, o lume a speranței: o scară mobilă, moale, pufoasă, călduroasă, tiptilă. Un ax al lumii pe care se poate înainta spiritual, se poate urca în ceruri și se poate coborî.