The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Amina Al-Adhami // Bagdad post conflict

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Amina Al-Adhami // Bagdad post conflict
  • Amina Al-Adhami // Bagdad post conflict
  • Amina Al-Adhami // Bagdad post conflict
  • Amina Al-Adhami // Bagdad post conflict
  • Amina Al-Adhami // Bagdad post conflict
1/5
Amina Al-Adhami a absolvit Cambridge School of Bucharest în 2010 și UAUIM, Facultatea de Arhitectură în 2016. Interesele sale sunt arhitectura tradițională și adaptarea acesteia la nevoile contemporane și arhitectura arabă. Arhitecții care o inspiră sunt Hassan Fathy și Francis Kéré.

BAGDAD POST CONFLICT | RECONSTRUIND ORAȘUL PĂCII

Titlul Bagdad post conflict. Reconstruind Orașul Păcii poate părea ironic având în vedere toate conflictele ce au avut și încă au loc în această țară. Una dintre consecințe este o lipsă acută de locuințe.
Locuirea în Bagdad este cu totul diferită de locuirea în România sau orice altă țară din Occident datorită unui alt stil de viață al popoarelor arabe. În primul rând tradiția este un element prezent în viața cotidiană a acestor oameni, dar asta nu înseamnă însă că au respins modernitatea, ci pentru ei modernul are un alt înțeles față de cel Occidental.
 

Acest proiect urmărește crearea unor obiecte de arhitectură care să fie ale locului, care să țină cont de un alt stil de viață și să satisfacă nevoile locuitorilor, un proiect care a fost inspirat din ceea ce a fost fără însă a rămâne blocat în trecut.