The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Amintiri din viață // Universitatea Hyperion

Article / 05 Feb 2015 / Participant diploma 2014
  • Amintiri din viață // Universitatea Hyperion
  • Amintiri din viață // Universitatea Hyperion
  • Amintiri din viață // Universitatea Hyperion
  • Amintiri din viață // Universitatea Hyperion
1/4
Spectacolul constă într-un monolog inspirat din cartea „Amintiri din viață. 20 de ani în Siber”, scrisă de Anița Nandiș-Cudla și din poezii populare românești. 

Cartea Aniţei e o mărturie despre generaţia din comuna natală Mahala, Bucovina – uciderea a 300 de tineri în iarna lui 1941 şi exodul în Siberia, din acelaşi an. Vorbește despre faptul că se nasc pe pământ oameni care sunt mai tari decât destinul, mai demni şi mai inteligenţi decât fatalitatea. Ne descrie odiseea familiei sale în Siberia sălbatică, „victime ale stalinismului”, care, la final, află că exodul fusese „o greşeală”. 

Cartea povesteşte despre o mamă care nu şi-a găsit liniştea până nu a scris 360 de pagini de mărturie despre calvarul ei, socotindu-l o pagină din istoria domnească a omului. Ni se aduce în prim planul conştiinţei păstrarea libertăţii de spirit, a simplităţii, a purităţii, a eroismului fără emfază, a responsabilităţii, a profunzimii sufleteşti.
 
Uneori, neobişnuitul vieţii duce la nebunie, la o tensiune insuportabilă, însă din această încercare se desprind eroi, care nici nu ştiu că sunt eroi. Aniţa Nandiş-Cudla nu şi-a pierdut omenia, speranţa și candoarea, în focul iadului, oferindu-ne tuturor o lecție.