The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ana Simionescu // Școală de dans contemporan

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Ana Simionescu // Școală de dans contemporan
  • Ana Simionescu // Școală de dans contemporan
  • Ana Simionescu // Școală de dans contemporan
1/3
Ana-Maria Simionescu este proaspătă absolventă a facultății de arhitectură, pasionată de călătorii și dans. Cu experiență în birouri de arhitectură din București și Basel.

ȘCOALĂ DE DANS CONTEMPORAN ÎN BASEL

Provocarea constă în utilizarea unei construcții vechi, industriale și realizarea unei extinderi, pentru o școală de dans contemporan, în Basel. Zona, cu numeroase clădiri industriale nefolosite, se află în schimbare. Școala va fi astfel un important reper amplasat de-a lungul unei viitoare promenade către Rin.
 
 
Întrebările esențiale la care proiectul încearcă să răspundă sunt:
 
-Cum va reacționa la un amplasament ce se află în schimbare?
-Cum va pune în valoare această ultimă „dovadă” a unei funcțiuni industriale pe sit, păstrând memoria locului?
-Care va fi relația cu piața și cu parcul, cele două elemente importante cu care școala intră în dialog?
 
Răspunsul este o construcție secvențială, împărțită funcțional și formal în trei părți: halele vechi, ce păstrează memoria spațiului de producție și reprezintă partea cea mai deschisă publicului, consola, ce adăpostește studiouri pentru amatori și turnul - școala propriu-zisă. Extinderile articulează școala, piața și parcul.