The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Andra Samiș // Locuințe sociale pentru romi

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Andra Samiș // Locuințe sociale pentru romi
  • Andra Samiș // Locuințe sociale pentru romi
  • Andra Samiș // Locuințe sociale pentru romi
  • Andra Samiș // Locuințe sociale pentru romi
1/4
Andra este absolventă a Facultății de Arhitectură din cadrul U.A.U.I.M.. Activitățile sale în domeniul arhitecturii includ un stagiu la EMBT în Barcelona, voluntariat in proiecte comunitare și o serie de workshop-uri internaționale.

LOCUINȚE SOCIALE PENTRU COMUNITĂȚILE DE ROMI CE TRĂIESC ÎN CONDIȚII DE SĂRĂCIE EXTREMĂ LA GROAPA DE GUNOI DE LA PATA RÂT, CLUJ NAPOCA

Pata Rât analizează rolul pe care arhitectura îl poate juca în cadrul procesului complex ce vizează integrarea socială, încercând găsirea unor soluții concrete care să servească cazului special al unei minorități etnice. Proiectul propune relocarea celor 4 comunități de la groapa de gunoi în interiorul orașului, schimbând statutul social al unui grup stigmatizat. 6 situri, ce funcționează ca un sistem la nivelul orașului, găzduiesc, exceptând locuințe, funcțiuni relaționate procesului multidisciplinar de integrare ce vizează probleme precum educație, sănătate, cultură etnică și calificare profesională.