The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ARABELA ZAY ANTAL // O CERCETARE ASUPRA ESTETICII TEXTILELOR CONTEMPORANE ÎN DESIGNUL PENTRU INTERIOR / ETHNOGRAPHYC

Article / 03 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ARABELA ZAY ANTAL // O CERCETARE ASUPRA ESTETICII TEXTILELOR CONTEMPORANE ÎN DESIGNUL PENTRU INTERIOR / ETHNOGRAPHYCPavel Curagau/YAP studio (www.yap-studio.com)
  • ARABELA ZAY ANTAL // O CERCETARE ASUPRA ESTETICII TEXTILELOR CONTEMPORANE ÎN DESIGNUL PENTRU INTERIOR / ETHNOGRAPHYC
  • ARABELA ZAY ANTAL // O CERCETARE ASUPRA ESTETICII TEXTILELOR CONTEMPORANE ÎN DESIGNUL PENTRU INTERIOR / ETHNOGRAPHYCPavel Curagau/YAP studio (www.yap-studio.com)
1/3
Zay-Antal Arabela este artist și designer textil, a absolvit Facultatea de Arte Decorative și Design din Cluj-Napoca. În cei 5 ani de studiu, s-a specializat pe imprimerie, tapiserie și surface design, dar și tehnici neconvenționale în design textil.

O cercetare asupra esteticii textilelor contemporane în designul pentru interior / Ethnographyc


”Ethnographyc” prezintă o dezvoltare a proiectului de cercetare prin experiment. Lucrările realizate abordează o anumită direcție în designul textil prin crearea unor prototipuri de țesături, care apoi să fie integrate cu ușurință în zona designului de obiect și surface design. Scopul acestor lucrări este încadrarea în mai multe variante de transpunere, utilizând arta abstractă ca sursă de inspirație aducând atingerea umană înapoi la proiectare. Aceste lucrări urmăresc sensibilizarea sufletului și minții utilizatorului din punct de vedere vizual și tactil. Lucrările propun soluții îndrăznețe pentru eliminarea unor problematici contemporane într-o lume plină de răceală a industrializării, înlocuirea acestui design rigid prin propuneri pline de fantezie cu un aer îndrăzneț , cu dragostea de crea ceva nou și versatil. Aceste lucrări întinse pe șasiu combină o densitate mare de culori de diferite feluri, specifice designului textil și nu numai.