The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ARHITECTURĂ // EXPOZIŢIA CENTRALĂ RDW 2019

Article / 02 Apr 2019 / The Institute
  • ARHITECTURĂ // EXPOZIŢIA CENTRALĂ RDW 2019RDW 2019
1/1
Ediţia a şaptea a Romanian Design Week va avea loc între 17 și 26 mai şi va fi amenajată în clădirea BCR din Piața Universității, monument istoric, construită în anul 1906. Cu această ocazie, clădirea va putea fi vizitată pentru prima dată de publicul larg.

Festivalul, care a devenit din ce în ce mai complex de la o ediție la alta, susține și amplifică și în 2019 discursul industriilor creative locale, subliniind contribuția majoră pe care comunitățile creative o au la transformarea capitalei într-un oraș cu adevărat modern și european.

Romanian Design Week va include, ca și în anii precedenți, expoziția centrală care prezintă cele mai bune lucrări de design de produs, design grafic, fashion, arhitectură și arhitectură de interior din ultimul an, selectate dintr-un număr record de peste 500 de proiecte înscrise în urma call-ului organizat la începutul anului.

Proiectele de arhitectură şi arhitectură de interior incluse în expoziția centrală de anul acesta impresionează prin diversitate şi inovaţia cu care răspund nevoilor contextului social actual.

Turul secțiunii de arhitectură reunește concepte țesute în jurul sentimentelor de nostalgie, de familiaritate, transpune forfota şi entuziasmul cinefililor din cadrul celui mai mare festival de film din Transilvania, apropie oamenii de business-uri, creând deschideri către oraş şi curiozitatea de a cunoaşte.

Secțiunea dedicată arhitecturii include de la apartamente modulare, case sustenabile sau memoriale, case abandonate revigorate și transformate în amprente urbane, la proiecte precum reinterpretarea unui teatru independent, a unei farmacii şi chiar a unei parfumerii.Studiourile de arhitectură selectate pentru expoziţia centrală Romanian Design Week 2019 sunt:
441 Design Studio // ADNBA // Alexandru Szuz Pop // ARhit.BAAR // Atelier MASS // Bogdan Ciocodeica // DAAA // Da-ac Studio& Oblic Studio // EFdeN // Irina Nemţeanu // IU studio // Loredana Gaiță și Miodrag Stoianov // LTFB Studio & RIZI // Mihai Popescu // Oblic Studio // Pluto by Night // Prototip Studio // Radu Teacă // re-act now // Republic of Architects // Stardust Architects // STARH // Studio3plus // Studio Est // VINKLU // Yellow Office // Zeppelin // Z.I.D+ 

Expoziția centrală RDW este cea mai amplă galerie de proiecte și idei care se remarcă prin creativitate și care generează schimbare prin inovație. Lucrările prezentate în secțiunea de arhitectură a RDW 2019 au fost selectate de un board creativ format din specialiști consacrați în domeniu, precum: Ștefan Ghenciulescu, arhitect, critic şi cercetător în domeniul arhitecturii şi urbanismului, redactor-şef al revistei Zeppelin, conferenţiar universitar în cadrul UAUIM; Adrian Soare, co-fondator și membru al echipei CUMULUS; Iulia Stanciu, arhitect, fondator și asociat la biroul de arhitectură STARH, doctor în arhitectură și profesor la Universitatea de Arhitectură și Urbanism Ion Mincu din București și Dorin Ștefan, arhitect, profesor universitar, doctor în arhitectură.

Mai multe informații despre boardul creativ găsiți aici.

Arhitectura expoziției centrale este semnată și anul acesta de Attila KIM Architects.

George, primul banking inteligent© din România, susține Romanian Design Week 2019 într-un nou tip de expunere, la intersecția dintre artă și tehnologie. Lansat în mijlocul comunității creative, George promovează colaborările inovatoare prin intermediul cărora publicul se poate bucura de design și artă contemporană în medii neconvenționale.