The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ASSAMBLAGE 10 ani | De la școală de bijuterie la institut de artă și design

Article / 10 Sep 2020 / The Institute
  • ASSAMBLAGE 10 ani | De la școală de bijuterie la institut de artă și design
1/1
La 10 ani de la înființare, Assamblage Școala de Bijuterie Contemporană își schimbă sediul și devine Assamblage – Institutul de Artă și Design. Discursul și misiunea se extind într-o nouă direcție educațională multidisciplanară, adăugând cursuri și workshop-uri noi de ceramică, gravură, fotografie, desen, prototipare 3D, marketing cultural și multe altele. Un nou spațiu creativ de studiu, dialog și experiementare, găzduit într-o casă din Strada Dimitrie Racoviță nr. 18.

Assamblage a fost fondată în Octombrie 2010 la inițiativa designerului David Sandu ca prima platformă educațională din România dedicată designului de bijuterie, constituind o piatră de temelie pentru noua generație autohtonă de artiști și designeri contemporani. În cei 10 ani de activitate, școala a susținut peste 220 sesiuni de cursuri și workshop-uri tematice și înglobează peste 700 absolvenți.

În perioada 16-18 septembrie 2020, vor avea loc trei evenimente dedicate în cadrul Romanian Design Week - o serie de trei conferinte si tururi ghidate gazduite de Assamblage si Carbon14, găzduite în noul sediu.

>>16 septembrie, 18.30 - 20.30

1. David Sandu și Andreia Gabriela Popescu - "Assamblage 10 ani. De la școală de bijuterie contemporană la institut de artă și design"
2. Liviu Puzdercă - "O abordare creativă a modelării și printării 3D pentru bijuteria contemporană"

>>17 septembrie, 18.30 - 20.30

1. Afrodita Blasius - "Marketing creativ - Rațiune și simțire"
2. Matei Șerban Sandu - "Gravură și principiile de bază ale imprimării"

>>18 septembrie, 18.30 - 20.30

Răzvan Popa - "Ceramica în dialog cu bijuteria contemporană"
Ștefan Vartolomei - "Fotografia de bijuterie. Instrument esențial de promovare."

Participarea este gratuită și se face exclusiv pe baza de rezervare prealabilă la 0767.958.572.

Evenimentele se defășoară în condiții de siguranță și cu respectarea normelor de distanțare socială. Participanții sunt rugați să poarte mască de protecție pe perioada desfășurării evenimentului în spațiile comune din interior.