The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & Textile

News / 26 Iul 2018 / INSTITUTE.RO
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & Textile
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & TextileAndrei Iovu
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & TextileAndreea Badala (foto: Mihai Bumbu)
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & TextileIoana Ciocan (foto: Adi Bulboaca)
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & TextileIoana Ciolacu (foto: Horatiu Sovaiala)
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & TextileIoana Ulmeanu
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & TextileLena Criveanu
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & TextileMarian Palie
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & TextileMirela Bucovicean (foto: Oltin Dogaru)
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & TextileOlah Gyarfas
  • BOARD-UL CREATIV DIPLOMA 2018 // Arte Decorative - Fashion & TextileOvidiu Buta
1/11
Board-ul de arte decorative va nota lucrările de diplomă ale absolvenților de design vestimentar, design textil, design grafic, ceramică-sticlă-metal și design de obiect & industrial. Cele mai bune lucrări vor fi selectate să participe în expoziția centrală Diploma care va avea loc în perioada 5-14 octombrie în București.

22 de seniori în domeniu fac parte din board-ul de decorative: fashion designeri, graficieni, stiliști, editori, antreprenori, art directors, designeri de bijuterie, designeri de obiect, toți venind în întâmpinarea tinerilor aflați la începutul drumului lor în industriile creative.

Ei sunt membrii board-ului creativ din zona de arte decorative care realizează selecția proiectelor de design vestimentar & design textil:

ANDREEA BĂDALĂ // Founder of Murmur
 

Înainte să lanseze MURMUR, un brand vestimentar purtat de vedete precum Beyoncé și Madonna, Andreea Bădală a studiat la London College of Fashion. A lucrat pentru Alexander McQueen, Emilio de la Morena și Richard Nicoll, printre alții, și și-a prezentat colecțiile la Paris, Londra, Milano și Shanghai.

ANDREI IOVU // Creative consultant & stylist,
Editor-in-Chief of Harper’s BAZAAR Romania, 
 

Consultant creativ, stylist și image maker, activând în Berlin și București. Andrei este Fashion Director și Editor-in-Chief al Harper’s BAZAAR România și Editor-in-Chief al ESQUIRE Magazine. Are o experiență îndelungată ca art director și producător. Activitatea sa editorială este completată de campanii publicitare pentru brand-uri globale, dar și de numeroase proiecte personale în industria modei.

IOANA CIOCAN // Curator independent &
director general Pavilionul de Artă București – Art Safari
 

Ioana Ciocan este curator independent, director general al Pavilionului de Artă București – Art Safari. De asemenea, este inițiatoarea și coordonatoarea mai multor programe de artă în spațiul public, a curatoriat numeroase expoziții și a fost lector la diferite conferințe despre arta în spațiul public și practica curatorială. Membru în jurii de specialitate și din 2011 editor asociat la Revista Arta.

IOANA CIOLACU // Fashion Designer
 

Ioana Ciolacu este un brand contemporan românesc de modă. Cu un Master în Design Vestimentar de la prestigiosul London College of Fashion al University of Arts London și experiență căpătată de la unul dintre cele mai bune branduri internaționale - Stella McCartney, Ioana a dezvoltat o puternică expertiză în a crea colecții de înaltă calitate și design unic.

IOANA ULMEANU // Coordinating Editor, ELLE Romania
 

Ioana Ulmeanu este editorul coordonatorul al revistei ELLE România și lucrează de mai bine de zece în presa glossy din România, documentând subiecte legate de modă, artă contemporană și probleme cu caracter social. Ioana este interesată de conexiunile dintre modă și schimbările mai largi care afectează societatea și felul în care creativitatea și individualitatea se exprimă prin intermediul hainelor.

LENA CRIVEANU // Fashion Designer
 

În proiectele ei nu este vorba despre studiile făcute, despre talentul de a desena sau de iubirea față de folclor și arta populară, ci despre pasiunea cu care reușește să le transpună pe toate acestea în design contemporan.

MARIAN PĂLIE // Stylist
 

Marian Pălie trăiește și activează în București. Cu peste 25 de ani de experiență în industria modei din România, Marian își defășoară proiectele în zone diferite: styling, journalism, consultanță, fotografie. A lucrat cu câteva dintre cele mai importante publicații de fashion și branduri din România.

MIRELA BUCOVICEAN // Founder of Molecule –F
 

Cu 28 de ani experiență în 9 industrii diferite și mai mult de 13 job-uri, Mirela Bucovicean a fost desemnată de 4 ori una dintre cele mai puternice femei în business de către Business Magazine și câștigătoare a Globului de Cristal Beau Monde pentru Antreprenoriat. În 2010, Mirela a pus bazele Molecule –F.com, prima platformă de comercializare și promovare a produselor realizate de designeri români.

OLAH GYARFAS // Designer & Creative Director PATZAIKIN
 

Olah Gyarfas este creativul din spatele brand-ului Patzaikin, un designer cu studii la Timișoara și Budapesta. Colecțiile sale se remarcă prin caracterul experimental, lucrul cu materiale și texturi foarte diverse, detalii aproape imperceptibile de design, având ca semnătură sculpturalitatea și tăieturile fine.

OVIDIU BUTA
// Stylist
 

Stilist. Își livrează cunoștințele prin ceea ce iubește să facă – visual storytelling.
Publicații: GQ Italy, GQ Brasil, GQ Mexico, GQ France, GQ Romania, Elle, Elle Deco, Viva, Cosmopolitan, Beau Monde, Harper's Bazaar, Vogue Gr, Status, Damen.
Celebrități: Kanye West, Isabeli Fontana, Tony Ward, Sebastian Stan, Lydia Hearst, Jane Seymour & David Gandy.
Show-uri: Berlin Fashion Week, New York Fashion Week, The International Exhibitions-Hanover, Shanghai & Nagoya.