The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Bohemian Square - Festival de Cultură Urbană, ediţia a III-a

News / 26 Aug 2015 / INSTITUTE.RO
  • Bohemian Square - Festival de Cultură Urbană, ediţia a III-a
1/1
Evenimentul Bohemian Square, festival de cultură urbană, a avut loc la Braşov în perioada 21-23 august.
A treia ediţie a festivalului Bohemian Square a atras un public de peste 8.000 de braşoveni şi de turişti, printr-un program care a inclus 150 de artişti, arhitecţi, designeri şi muzicieni din ţară şi din străinătate. 
 
Festivalul a inclus două secțiuni în premieră, ″Instalațiile arhitecturale interactive″ și ″Expoziția de design românesc contemporan″. Rezultatul concursului de Instalații arhitecturale a constat în implementarea unor idei de reinterpretare a spațiului public în mod creativ și interactiv. Sub umbrela temei „Ferestre”, acestea au subliniat misiunea festivalului de a lărgi orizonturile comunității prin aprecierea artei și exprimarea prin artă.  
″Harmony on Memory″ de exemplu, expusă în Piața G. Enescu reprezintă un culoar, un spațiu de trecere sau o fereastră din trecutul memoriei spre sentimentul actual pe care îl receptăm. Complexitatea instalației este redată prin micile obiecte ce o compun, astfel memoriile fiecărui obiect se transpun în sufletul nostru. Făcând trecerea la prezent, instalația ″DanceBox″ îi invită pe trecători să intre pe rând într-o încăpere creată de artist și să savureze un moment de exprimare prin dans și interacțiune cu artistul. 
 
Festivalul a asigurat accesul la talente internaționale. Astfel, expoziția de artă fotografică a portughezului de renume internațional, Andre Vicente Goncalvez, a adus în fața vizitatorilor ferestre din întreagă lume, creând impresia de apropiere de lumi îndepărtate, diverse, dar pline de culoare. Artistul mărturisește că a fost atras de nenumărate ferestre din Brașov, făcând sute de poze pentru a-și continua colecția „Ferestrele Lumii”.  
 
Festivalul Bohemian Square, în parteneriat cu Primăria Municipiului Brașov, susține candidatura Brașovului la titlul de Capitală Europeană a Culturii.