The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Calendarul The Institute pe 2015

Article / 15 Ian 2015 / Maria Neneciu
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
 • Calendarul The Institute pe 2015
1/14
2014 a fost un an esențial pentru industriile creative din România și un an foarte aglomerat pentru platforma The Institute, evenimentele inițiate de aceasta strângând un public de peste 25.000 de pasionați și consumatori de arte vizuale și design, dar și profesioniști și apropiați ai industriei de comunicare. Portofoliul The Institute cuprinde unele dintre cele mai importante evenimente și proiecte creative din România, printre care Romanian Design Week, Internetics, Noaptea Agențiilor, Școala ADC*RO sau DIPLOMA, un eveniment lansat anul trecut și dedicat absolvenților de facultăți creative și vocaționale din București, dar și proiectul editorial Institute, The Magazine-  o revistă care vorbește despre industriile creative locale, într-un sens mai larg.

Începând cu luna octombrie 2014, tot conținutul generat în jurul platformei The Institute și al evenimentelor organizate în cadrul acesteia,  dar și noutățile despre cele mai importante evenimente culturale din România sau știri despre lansări de produs, interviuri cu cei mai apreciați designeri ai momentului sau articole despre cele mai de succes modele de antreprenoriat creativ vor fi reunite și aici. 
 
Iar lanurile pentru 2015 ale The Institute sunt cel puțin la fel de ambițioase.

Anul debutează cu începerea cursurilor celei de-a șaptea ediții a Școlii ADC*RO, dar și cu lansarea numărului special de Timișoara al Institute, The Magazine, care va avea loc în perioada 30-31 ianuarie, chiar în Timișoara, acolo unde se va organiza cu această ocazie și un Pop Up Store special dedicat artiștilor și desginerilor locali.  
 
În luna februarie, Romanian Design Week organizează în colaborare cu Institutul Cultural din Stockholm o expoziție ce va fi vernisată pe 5 februarie, în cadrul Stockholm Design Week, despre care veți afla mai multe informații cât de curând, pe www.romaniandesignweek.com, dar și aici.
 
Noaptea Agențiilor, un eveniment-maraton ce își propune să faciliteze socializarea în rândul celor pasionați de comunicare se va extinde anul acesta, iar Architecture’s Night In și Fashion’s Night Out vor avea loc anul acesta tot în luna aprilie.
 
Romanian Design Week, cel mai amplu și important eveniment despre design și arhitectură din România are loc și anul acesta tot în luna mai, în perioada 15-24 mai, iar Call for projects-ul acestei ediții va fi lansat la începutul lunii februarie.
 
Institute, The Magazine, în paginile căreia găsești cele mai interesante informații despre comunicare, design, branding și cultură, va continua să apară trimestrial și în 2015, iar Institute, The Café se poziționează ca un punct de întâlnire al comunității de marketing și comunicare și pregătește pentru 2015 o serie de schimbări și surprize, printre care mai multe evenimente dedicate industriilor creative din România, dar și o bibliotecă nouă și un spațiu special dedicat designului românesc. 
 
În luna iunie vor fi premiați și câștigătorii Galei Societății Civile, care a ajuns anul acesta la cea de-a XII-a ediție și care este în continuare cel mai important eveniment de recunoaștere, premiere și promovare a sectorului asociativ și a societății civile din România. 
 
Și pentru că toamna se numără bobocii, următoarea ediție a Școlii ADC va începe în luna septembrie, iar luna octombrie este dedicată absolvenților de facultăți creative și vocaționale din România, pentru care se va organiza DIPLOMA- un proiect lansat în 2014, ce a reușit încă de la prima ediție să devină un reper și o miză importantă pentru tinerii creativi din București. 
 
În luna noiembrie va avea loc gala Internetics, la care vor fi premiate și aplaudate cele mai importante evenimente din industria de comunicare și online din România. 
 
În luna decembrie The Institute pregătește lansarea numărului de iarnă al revistei, dar și multe alte surprize și târguri speciale, care vor avea loc la Institute, The Café. 

Spor la treabă să avem!