The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Spotlight on Bucharest - Festivalul Internațional al Luminii

Article / 13 Mar 2015 / INSTITUTE.RO
  • Spotlight on Bucharest - Festivalul Internațional al LuminiiElectric Forest, Rothbury, Michigan
  • Spotlight on Bucharest - Festivalul Internațional al Luminii Festival of Lights, Berlin, Germany
  • Spotlight on Bucharest - Festivalul Internațional al LuminiiFestival of Lights, Lyon
  • Spotlight on Bucharest - Festivalul Internațional al LuminiiFestival of Light, Singapore
  • Spotlight on Bucharest - Festivalul Internațional al LuminiiVivid Sydney, Australia
  • Spotlight on Bucharest - Festivalul Internațional al LuminiiLoy Kratong Festival, Chiang Mai, Thailand
  • Spotlight on Bucharest - Festivalul Internațional al LuminiiLight Festival, Ghent, Belgium
1/7
Anul 2015 a fost declarat Anul Internațional al Luminii și al Tehnologiei Luminii, context ce îi oferă Centrului Cultural ARCUB prilejul perfect de a organiza, pentru prima dată, Festivalul Internațional al Luminii, Spotlight on Bucharest, eveniment dedicat formelor de manifestare artistică prin intermediul luminii și al inovațiilor tehnologice.
 
Prima ediție a festivalului Spotlight on Bucharest va avea loc în perioada 23-26 aprilie 2015 și se va desfășura ȋn zona centrală a orașului, pe un traseu clar delimitat: Calea Victoriei, Bd. Regina Elisabeta, zona Universității și a Teatrului Național din București.

Ideea festivalului a apărut din nevoia alinierii la manifestările similare din marile orașe și își propune să includă Bucureștiul în circuitul celor mai importante festivaluri de profil și să îi ofere publicului larg un spectacol inedit, unic în România, cu zeci de instalații și spectacole de lumini. 
În acest context, pentru a-i prezenta publicului cele mai captivante instalații și a-i oferi o experiență unică, ARCUB lansează un call for projects pentru tineri artiști, arhitecți sau designeri aflați la început de drum.

Se caută cele mai inovatoare proiecte (în stadiu de schiță), ce au la bază lumina și tehnologii bazate pe lumină, cu accent pe interactivitate și interacțiunea publicului cu lucrarea. Câștigătorul va fi premiat cu 1000 euro, iar instalația propusă va fi produsă și implementată. Bugetul pentru producție este de maxim 5000 euro. 

Pentru a ȋnscrie un proiect, participanții trebuie să completeze formularul de participare, disponibil aici, în care sunt incluse toate detaliile legate de proiect și să îl trimită apoi pe adresa de mail spotlightonbucharest@arcub.ro, până la data de 1 aprilie 2015.