The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Camposaz, workshop de design arhitectural la Brașov

News / 10 Iun 2015 / INSTITUTE.RO
  • Camposaz, workshop de design arhitectural la Brașov
1/1
Camposaz va organiza un workshop de design arhitectural, la o scară de 1:1, în centrul Brașovului. Workshop-ul TRANSYLVANIA 2015 va avea loc în perioada 18-26 iulie, în piața George Enescu din Brașov, o zonă cu o valoare socială importantă, ce are posibilitatea de a se extinde spre o zonă verde de lângă centrul orașului.Camposaz este un workshop gratuit ce are ca scop design-ul și construcția cu forțe proprii a unor obiecte arhitecturale menite să scoată în evidență un anumit spațiu/peisaj. 
 
Workshop-ul se adresează tinerilor arhitecți și designeri cu scopul de a reuni și defini procese de design și realizare practică a proiectelor propuse.
În timpul săptămânii Camposaz, participanții vor concepe și crea obiecte din lemn, urmând sugestii tematice date de organizatori și vor dezvolta proiecte de design și metode de realizare prietenoase cu mediul, practice și sustenabile. 
 
Realizarea proiectelor, în principal constând în mobilier stradal, se va concentra pe design, producție și asamblarea componentelor standard construite chiar de participanți. 
 
Workshop-ul Camposaz este menit să încurajeze interacțiunea dintre profesioniști, precum designeri, arhitecți, tâmplari, contribuind la crearea unui mediu propice colaborării dintre diferite discipline și culturi.
 
Proiectul își propune și să atragă atenția publicului asupra potențialului unei abordări prin prisma designului contemporan pentru creșterea valorii arhitecturale a spațiului urban și a mediului înconjurător și asupra importanței utilizării de materiale sustenabile în industria construcțiilor. 

Selecția celor 12 participanți la workshop se va face în urma înscrierilor ce se pot face până pe 29 iunie. Toate detalii pot fi descărcate de pe site-ul www.camposaz.com.