The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Candelabrul illy Art Collection la RDW

Article / 06 Mai 2019 / The Institute
  • Candelabrul illy Art Collection la RDWilly
  • Candelabrul illy Art Collection la RDWilly
  • Candelabrul illy Art Collection la RDWilly
1/3
În cadrul spațiului central Romanian Design Week 2019 veți putea admira peste 200 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni și arhitecți români, veți putea descoperi cel mai mare concept store dedicat designului românesc, precum și o serie de expoziții capsulă semnate de organizații care folosesc creativitatea ca principală resursă de dezvoltare.

Una dintre acestea este candelabrul iconic „illy Art Collection”, ce combină plăcerea senzorială a unui espresso perfect cu cea estetică a unei opere de artă.

Cu douăzeci și șase de ani în urmă, Francesco Illy a avut inspiraţia de a invita un grup de artiști să-și exprime creativitatea pe suprafaţa unei ceşti de espresso proiectate de Matteo Thun pentru illy. A rezultat colecția „illy Art Collection”, care a transformat un obiect folosit zi de zi într-o pânză albă. De-a lungul anilor, peste o sută de artiști de renume internațional au lucrat pe această pânză, de la Michelangelo Pistoletto la Marina Abramović, de la Anish Kapoor la James Rosenquist, de la William Kentridge la Yoko Ono, de la Gillo Dorfles la Robert Wilson, de la Maurizio Galimberti la Max Petrone.

Colecțiile „illy Art Collection” sunt o expresie tangibilă a conceptului illy despre cultura frumuseții. Iubitorii de cafea, care savurează un espresso illy dintr-o ceașcă de cafea creată de un artist, combină în mod activ aroma și gustul amestecului illy cu o experiență completă, estetică, vizuală și tactilă; se stabilește astfel o relație cu arta contemporană.

illycaffè continuă să fie o afacere de familie fondată în 1933, in Trieste, a cărei misiune a fost întotdeauna de a oferi cea mai bună cafea din lume.

www.facebook.com/illy