The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Se deschide spațiul The Institute la Combinatul Fondului Plastic

Article / 31 Aug 2021 / Luiza Popescu
  • Se deschide spațiul The Institute la Combinatul Fondului Plastic
  • Se deschide spațiul The Institute la Combinatul Fondului Plastic
  • Se deschide spațiul The Institute la Combinatul Fondului Plastic
  • Se deschide spațiul The Institute la Combinatul Fondului Plastic
  • Se deschide spațiul The Institute la Combinatul Fondului Plastic
  • Se deschide spațiul The Institute la Combinatul Fondului Plastic
1/6
Combinatul Fondului Plastic (Băiculești 29, București) va găzdui începând cu această toamnă Spațiul The Institute, o platformă nouă prezentată de UniCredit Bank care aduce laolaltă tinere talente locale. Acesta își propune să fie un punct de intersecție multidisciplinar, care invită publicul bucureștean să experimenteze arta noilor generații prin evenimente variate, de la expoziții la târguri, menite să traseze dialoguri între diverse zone creativ-artistice.

Pornind de la nucleul principalelor ramuri ale artelor vizuale, spațiul debutează cu expoziția Art in Progress_1. Sculpturality, un prim focus curatorial în care sculptura nu trebuie să justifice sau să explice, ci să închege un cerc generațional.

Extrasă din nevoia pentru dialog vizual, cu atât mai mult în 2021, expoziția caută să puncteze și să evidențieze sculpturalitatea - ca necesitate estetică esențială - transpusă în mai multe discipline, de la artă textilă la sculptură academică și, de ce nu, și pictură, sub amprenta identității ultimei generații de artiști.

Lucrările selectate ilustrează atât calitățile formale specifice sculpturii, declinate în tehnici trans-disciplinare, cât și strânsa legătură conceptuală între creația artistică, individ, identitate și societatea în care acesta există.

Publicul va putea explora lucrările a 15 tineri artiști: Viviana Basan, Iulian Cristea, Mihaela Hudrea, Alina Ion, Alexandru Ivan, Albert Kaan, Laura Niculescu, Ioana Niculescu-Aron, Beniamin Popescu, Natalia Silaghi, Andreea Maria-Stoff, Heidi-Stefania Tradnik, Matei Ulmeanu, Adriana Untilov, Florin Zhu.

Concept curatorial: Cătălina Croitoru & Laura Apostol.

Expoziția poate fi vizitată în intervalul 10-19 septembrie, iar vernisajul are loc pe 10 septembrie, între orele 18:00 - 22:00. Intrarea este gratuită.

Sâmbătă, 11 septembrie, publicul poate lua parte la atelierul The Artist at Work cu sculptorul Matei Ulmeanu, care începe la ora 11:00.

În weekend, vizitatorii sunt așteptați între 10:00 - 20:00, iar în cursul săptămânii (luni-vineri), expoziția este deschisă între 16:00 - 20:00.

Mai multe detalii se găsesc pe Facebook

Spațiul The Institute este un proiect prezentat de UniCredit Bank și susținut de Art Property Development.
***
Despre Combinat.ro
Combinat.ro este o platformă de promovare comună a entităților și artiștilor care activează la Combinatul Fondului Plastic (CFP), lansată de The Institute în 2021, pentru a coagula comunitatea artistică deja prezentă în spațiile din incinta CFP în jurul unui program comun. Pe termen mediu și lung, platforma își propune să ofere Bucureștiului o destinație culturală, reunind organizațiile, atelierele și artiștii inclusiv la nivel de comunicare.