The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Dana Maria Ștefana Sipos // Complex termal Străulești

Article / 06 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Dana Maria Ștefana Sipos // Complex termal Străulești
  • Dana Maria Ștefana Sipos // Complex termal Străulești
  • Dana Maria Ștefana Sipos // Complex termal Străulești
  • Dana Maria Ștefana Sipos // Complex termal Străulești
1/4
Proiectul de diplomă abordează un sit pe care în trecut a funcționat Ștrandul Foradex, în cadrul căruia se făceau tratamente cu apă termală. Folosindu-mă de existența unui puț deja forat pentru aducerea la suprafață a apei termale, am conceput un proiect realizabil și funcțional, care să aducă plus valoare Bucureștiului -„Complex termal Străulești”. 

Amplasamentul se găsește pe Șoseaua Străulești la intersecție cu Intrarea Străulesti și Strada Santiago, pe malul Lacului Băneasa, în spatele Casei Presi Libere. Proximitatea lacului Băneasa a influențat organizarea clădirilor propuse și a contribuit la valorificarea terenului și a întregului complex. Clădirile sunt amplasate pe axa vest - est, orientate către lac, având accesul principal din Strada Străulești, iar cel secundar din Strada Santiago. Pentru o bună organizare s-au propus trei clădiri cu funcțiuni diferite. Primul corp, cel mai înalt, este destinat cazării pentru că oferă o perspectivă plăcută asupra lacului și a zonei verzi. La parterul acestuia se află restaurantul și barul. Celelalte două corpuri sunt destinate total bazinelor și spațiilor de recreere.