The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

DELTACRAFT@MTR

News / 29 Mar 2016 / INSTITUTE.RO
  • DELTACRAFT@MTR
  • DELTACRAFT@MTR
1/2
Colecția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan va fi prezentată în premieră la Muzeul Național al Țăranului Român, joi, 31 martie, ora 18.00, în sala Acvariu, de către Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis. 

Trei designeri români contemporani: Ana Botezatu, Pop Emese și Ciprian Manda și 11 meșteșugari din Delta Dunării: Toader Calciu, Paraschiva Gălățeanu, Paraschiva Constantin, Florica Arion, Jenica Nicolae, Mircea Ghincu, Florian Toma, Costel și Verginica Crimschi, Costel Moise, Gabi Iaba se află în spatele celor 13 obiecte de design contemporan, care îmbină designeul românesc progresiv cu meșteșugurile din Delta Dunării.

Expoziția a cunoscut pentru prima dată succesul în cadrul Vienna Design Week 2015, unul dintre cele mai prestigioase festivaluri de design din Europa. 
 
Proiectul expozițional DELTACRAFT meșteșug + design contemporan poate fi vizitat în perioada 31 martie- 13 aprilie, la Muzeul Național al Țăranului Român, sala Acvariu (str. Monetăriei, nr. 3).
 
Cele 13 obiecte expuse sunt ilustrative pentru tehnicile meșteșugărești uzuale. Acestea sunt lucrate din resurse naturale locale – pământ, piatră, lemn, piele și papură invocând un stil de viaţă sustenabil –procurarea hranei, puterea comunitară și explorează memoria locului.
Colaborarea dintre meșteșugarii tradiţionali și designeri are scopul social de a-i pune la curent pe meșteri cu cerinţele pieţei contemporane, de a găsi soluţii pentru ameliorarea sărăciei din această zonă izolată. Pentru designeri, acest tip de experienţă mediază trecerea către o abordare responsabilă a procesului de design, sustenabilă din punct de vedere natural și conștientă din punct de vedere cultural.
Curatori ai colecției: Marlene Stanciu și Mihiai Sibianu, inițiatorii KraftMade.
 
Colecția DELTACRAFT meșteșug + design contemporan a fost realizată în cadrul proiectului ”DeltaCraft”, inițiat de Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis în parteneriat cu KraftMade și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion“ Tulcea (ICEM). Proiectul este cofinanțat printr-un Grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein și Guvernul României.
 
Mai multe informații despre obiecte, designeri  și meșteri, aici: www.deltacraft.ro.