The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Diana Mehic // Teatrul Atelier Casandra

Article / 23 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Diana Mehic // Teatrul Atelier Casandra
  • Diana Mehic // Teatrul Atelier Casandra
  • Diana Mehic // Teatrul Atelier Casandra
  • Diana Mehic // Teatrul Atelier Casandra
  • Diana Mehic // Teatrul Atelier Casandra
1/5
Interesul pentru domeniul artelor (pictură, grafică, lucrul cu diferite materiale) se reflectă în studiul la Universitatea de Arhitectură. Cei 6 ani de studiu au oferit oportunitatea de a transforma schițe de concept în obiecte tridimensionale, de a descoperi noi materiale și tehnologii și de a cunoaște mai bine cultura și nevoile comunității. 

TEATRUL ATELIER CASANDRA

Proiectul s-a născut din dorința de a recrea atmosfera teatrului studențesc, a Studioului „Casandra”, cunoscut datorită faptului că pe această scenă au fost prezentate lucrările de absolvire ale marilor actori și regizori români. Volumetria are la bază conceptul de “Box inside the Box”, fiind construită pornind de la sala de spectacol, în jurul căreia se distribuie funcțiunile complementare.

Se pot observa trei registre:
1. parterul, spațiu de adunare și socializare
2. etajele 1 și 2, ateliere de actorie în jurul sălii de spectacol
3. etajul 3, sala multifuncțională cu acces pe terasă 

Interiorul se distinge prin atriumul pe toată înălțimea clădirii, conceput ca un simetric al turnului de scenă și prin suprapunerea celor trei săli: de repetiții, de spectacol și sala pentru evenimente și spectacole de matineu.

Sala de spectacol se poate adapta pentru a obține mai multe tipuri de configurații scenice (italiană, elisabetană, arenă sau scenă deschisă) datorită sistemelor de gradene telescopice, a pardoselii mobile și a acusticii uniforme.

Fațadele răspund contextului urban: fațada dinspre bulevard reprezintă un semnal prin suprafața mare vitrată cu Leduri si prin boxurile vitirina, iar la fațada secundară predomină plinul pentru a păstra caracterul zonei.

Teatrul Atelier Casandra propune un tip particular de spațiu de spectacol: teatrul - școală, un loc al experimentelor pentru studenți, dar și pentru publicul interesat de lumea spectacolului. Cuvintele cheie pentru conceptul de teatru școala sunt : flexibilitate, experiment și pedagogie teatrală.