The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Diana Trif // Conversia garajului Ciclop

Article / 26 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Diana Trif // Conversia garajului Ciclop
  • Diana Trif // Conversia garajului Ciclop
  • Diana Trif // Conversia garajului Ciclop
  • Diana Trif // Conversia garajului Ciclop
  • Diana Trif // Conversia garajului Ciclop
1/5
CONVERSIA GARAJULUI CICLOP

Imobilul Ciclop este un garaj multietajat situat în centrul Bucureștiului, care, în ciuda statutului de monument istoric și a interesului acordat acestuia în literatura internațională de specialitate, este astăzi în proporție majoră neutilizat și supus, deci, unui proces accelerat de degradare.

Cu toate acestea, societatea a rezonat cu calitățile spațiului său, implicându-se în organizarea unor evenimente artistice neconvenționale în incinta sa, ce au culminat cu găzduirea târgului internațional Art Safari în anul 2015.

Scopul proiectului este realizarea unei conversii funcționale a acestui imobil, respectându-i și punându-i în valoare autenticitatea, dar și experimentarea (unei viziuni asupra) viitorului funcțiunii de garaj. 
 Conceptul proiectului este acela de mașină a timpului, oferind o incursiune în trecutul funcțiunii de garaj, dar și într-un viitor posibil. Se ridică, deci, următoarea întrebare: Cum poate fi reinventat modul în care garajul pentru automobile este tratat în arhitectura contemporană?