The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Expoziția Baugasm Solo Show - parte din Visual Playground 2019, la Qreator

Article / 08 Apr 2019 / The Institute
  • Expoziția Baugasm Solo Show - parte din Visual Playground 2019, la QreatorBaugasm Solo Show
  • Expoziția Baugasm Solo Show - parte din Visual Playground 2019, la QreatorBaugasm Solo Show
  • Expoziția Baugasm Solo Show - parte din Visual Playground 2019, la QreatorBaugasm Solo Show
1/3
În perioada 10-14 aprilie va avea loc expoziția Baugasm Solo Show, în cadrul festivalului de ilustrație și design Visual Playground. Găzduită de Qreator by IQOS, expoziția cuprinde lucrări din ultimii ani, printuri, proiecții și instalații video, oferind o perspectivă inedită despre artă în contextul noilor tehnologii.

Designer, conform artiștilor; artist, după părerea designerilor - Vasjen Kantro s-a remarcat în peisajul internațional prin compozițiile sale abstracte, în care îmbină dragostea pentru culoare, artă digitală, design și tipografie. Artistul albanez și-a început cariera ca designer de coperte de album pentru muzică electronică și a lucrat apoi pentru clienții prestigioși precum Adobe, Coca-Cola și Converse. Însă proiectul care i-a adus renumele internațional este, cu siguranță, Baugasm, în cadrul căruia Vasjen și-a propus să realizeze un poster pe zi, timp de 365 de zile. Trei ani mai târziu, proiectul continuă și impresionează constant prin originalitate, îndrăzneală și perseverență. Devenit viral pe rețelele de socializare, Baugasm s-a transformat într-un model de referință pentru designerii din toată lumea, iar creatorul său a susținut cursuri și conferințe TED în care detaliază procesul.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 10-14 aprilie 2019 la Qreator și este un eveniment de neratat, atât pentru profesioniștii din domeniile creative cât și pentru publicul interesat de artă digitală experimentală.
_____________________________________________________________

De aproape zece ani, Visual Playground își propune să creeze o punte între comunitatea artistică locală și cea internațională prin aducerea în România a unor nume importante din domeniile creative și organizarea de workshop-uri, conferințe și portfolio reviews în București.

Festivalul Visual Playground este organizat de Asociația Visual Playground.

Pentru mai multe informații accesați site-ul Visual Playground, pagina de Facebook sau cea de Instagram
_____________________________________________________________

Sponsori: Qreator by IQOS, HP, Biodeck, Europapier

Parteneri: Expirat, Mezanin, Nod Makerspace, Nexio, FCB Bucharest, Printoteca, VÂNĂ, Daisler Print House, Stabilo Romania, Pentel Romania, Diverta, Wacom for Creatives Romania, Ambasada Spaniei, Asociația Coolturală Nouă Ne Pasă

Parteneri media: TANĂNANA, Radio România Cultural, Decât o Revistă, IQads & SMARK, Dilema Veche, Historia, Vice România, Scena9, The Institute, Observator Cultural, SUB25, GLAMOUR Romania, Dissolved Magazine, Igloo, Şapte Seri, Designist.ro, Receptor, Novum World of Graphic Design, Lürzer's Archive