The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Festival despre oameni și orașe

Article / 05 Noi 2014 / Maria Neneciu
  • Festival despre oameni și orașe
1/1
Prima ediție a festivalului de film UrbanEye va avea loc în perioada 13-16 noiembrie și va cuprinde patru zile de proiecţii de film (11 filme documentare sau artistice din 7 ţări și din spații culturale extrem de diverse) însoţite de ateliere, dezbateri şi evenimente pentru copii, toate abordând cele mai neașteptate și actuale aspecte ale vieţii urbane. Selecţia, în care oraşul şi arhitectura sunt subiecte şi actori deopotrivă, este structurată în 3 secțiuni tematice: Autentic versus Simulacru, Oameni fără case și case fără oameni, Interferențe.
 
Proiectul îşi propune să devină o platformă de interacţiune între domeniile care influenţează viaţa în oraş prin discuţii despre: cum se transformă orașul tău, cum să înțelegi schimbările subtile, cum și dacă le poți opri, ce înseamnă locuire și criza locuințelor, rolul fotografiei pentru arhitectură și invers. Toate aceste subiecte vor fi aduse în discuția publicului în serile de festival, în spațiile Institutului Francez din București.

Câțiva dintre invitații speciali ai acestei prime ediții sunt: Jord den Hollander (arhitect și regizor), directorul Festivalului de Film de Arhitectură din Rotterdam – primul și cel mai mare festival de gen din lume, Sofia Mourato, directoarea Festivalului de Film de Arhitectură de la Lisabona şi pe Anja Schlamann, fotograf de arhitectură din Germania, cea care va coordona workshopul de fotografie din cadrul festivalului.

Revenim cu detalii!