The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit #21

News / 29 Noi 2017 / INSTITUTE.RO
  • Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit #21
  • Festivalul Internațional de Film Studențesc CineMAiubit #21
1/2
A 21­‐a ediție a Festivalului Internațional de Film Studențesc CineMAiubit va avea loc între 5 și 9 decembrie, la Sala ATELIER a UNATC București (Str. Matei Voievod 75‐77).

Festivalul este organizat de Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică ‘’I.L.Caragiale’’, Teatrul Metropolis și
Fundația Cinemaiubit, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei, al Uniunii Cineaștilor din România și DACIN SARA.

Fiind cel mai important festival internaţional de film studenţesc din România, CineMAiubit este locul unde, de­‐a lungul timpului, și­‐au făcut lansarea la public majoritatea cineaştilor români, azi unanim recunoscuți. Deschiderea va avea loc miercuri, 5 decembrie, ora 19:00, iar în următoarele patru zile publicul se va putea delecta cu scurtmetraje din întreaga lume. Programul complet al festivalului se găsește pe site

Printre țările participante în acest an se numără: Israel, Polonia, Turcia, SUA, Iran, Belgia, China, Argentina, Spania, India Rusia, unele dintre cele mai prestigioase școli de cinema din lume având filme în competițiile festivalului.

Miza competiției este Premiul pentru cel mai bun film, alături de peste alte 20 de distincții, printre care și Premiul de regie „Cristian Nemescu”, Premiul special al juriului, Premiul Președintelui UCIN, Premiul Rectorului UNATC, Premiul de imagine, Premiul de montaj, Premiul de sunet „Andrei (Otto) Toncu” sau tradiționalul Premiu al criticii oferit de Asociația criticilor de film din UCIN.

Cele trei secțiuni principale ale festivalului sunt FICȚIUNE, DOCUMENTAR și ANIMAȚIE/ EXPERIMENTAL. Spectatorii vor putea urmări o paletă largă de viziuni cinematografice, din zone culturale diferite.

Juriul internațional al festivalului reuneşte personalităţi din lumea cinematografică, atât din România, cât și din străinătate.

Juriu FICȚIUNE
Anca Puiu – președintele juriului, producător de film;
Diana Cavallioti – actriță, binecunoscută publicului românesc pentru rolul din Ana, mon amour,;
Boris Karadzhev – regizor și profesor la VGIK (Rusia);
Ellis Freeman – producător, scenarist și profesor la DFFB (Germania)
Bülent Küçükerdoğan – profesor (Turcia)
Ioakim Mylonas – director artistic al ISFFC (Cipru);
Vivi Drăgan Vasile – director de fotografie, producător; Vali HOTEA – regizor;
Eugen KELEMEN – monteur de film.

Juriu DOCUMENTAR
Rebekah Jorgensen – regizor și profesor din SUA
Isabela Țenț ­‐ dublă laureată a competiției de documentar a festivalului CineMaiubit și câștigătoare a Premiului Gopo 
Ioana Grigore - regizor de film documentar și masterand UNATC la proaspătul înființat program de studii de film documentar.

Juriu ANIMAȚIE/ EXPERIMENTAL  
Constantina Mihăilă - regizor de animație
Octavian Frecea - regizor de animație
Laurențiu Brătan - critic de cinema 

CineMaiubit continuă tradiţia competiţiei şi pentru scenariul de scurt­‐metraj, pentru fotografie şi afiş de film.

În plus, sub umbrela festivalului va avea loc a șasea ediție a workshopului de scenaristică de scurmetraj MIDPOINT INTENSIVE, unde echipe de studenți cineaști vor lucra sub îndrumarea lui Csaba Bollok.

Pe 7 și pe 8 decembrie, la UNATC – Sala Berlogea, va avea loc un workshop de actorie de film susținut de profesorul Dragan Milinkovic, din Serbia.

De asemenea, în cadrul CINETic (centrul de cercetare al UNATC) se va desfășura un workshop dedicat filmului de animație.

Pe lângă secțiunile competitive, Festivalul CineMAiubit are și două proiecții speciale, sâmbătă 9 decembrie la Sala Atelier a UNATC. La ora 13:00 vor fi proiectate filme realizate de către adolescenți, câștigătoare ale Festivalului SUPER, iar de la ora 15:00 va fi proiectată o retrospectivă de filme realizate în ultimii 10 ani de studenții de la VGIK, Moscova.

În cadrul festivalului CineMAiubit vor avea loc trei lansări de carte, toate la Sala Berlogea din UNATC: miercuri, 6 – decembrie ora 19:00: “Călătorie într-­‐o lume uitată” și “3 păzește” de Ovidiu Georgescu, joi – 7 decembrie ora 19:00: “Florin Mihăilescu imaginea imaginii de film” de Titus Vîjeu și vineri – 8 decembrie ora 19:00: “MasterPlot 2017”, volum de scenarii scrise de studenții UNATC.

Intrarea la toate proiecțiile festivalului este liberă.