The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe cea de-a 8-a ediție a Nocturnelor de Poezie Contemporană

Article / 26 Iul 2022 / Andra Mihai
  • Începe cea de-a 8-a ediție a Nocturnelor de Poezie Contemporană
1/1
În perioada 29 iulie - 2 septembrie, ARCEN organizează a 8-a ediție a Nocturnelor de poezie contemporană - ÎNSEMNĂRI, care aduce împreună peste 25 de poeți și artiști, pe terasa Magheru One, în cadrul a 7 evenimente cu lecturi, performance, dialoguri și Q&A cu publicul.

Vineri, 29 iulie, de la ora 19.30, pe terasa Magheu One, vor citi poetele și poeții Valeriu A. Cuc, Simona Popescu, Elena Boldor, Răzvan Andrei, Rita Chirian, Teodor Dună, Ioan Coroamă, Ștefania Mihalache, V. Leac.

Biletele pentru prima nocturnă pot fi achiziționate de aici.

Program 29 iulie*

19.30 – 20.40 — Muzica: Jim Felix
20.40 – 22.45 — Lectură: V. Leac, Simona Popescu, Rita Chirian, Ioan Coroamă, Elena Boldor, Valeriu A. Cuc, Ștefania Mihalache, Teodor Dună, Răzvan Andrei.
22.45 – 00.00 — Muzica: Jim Felix

19.30 - 23.00 - Stand de poezie — Casa de Editură Max Blecher, Cărturești
19.30 - 00.00 - Bar

 

*Accesul se va face începând cu ora 19.30
Adresa: terasa Magheru One, etaj 8. Bulevardul General Gheorghe Magheru, nr. 1, Sector 1.

Însemnările sunt ancore ale memoriei într-o lume în care totul se succede cu o viteză incredibilă, ancore la care ne putem întoarce. Însemnările sunt înțelesuri criptate, sunt cuvintele scrise, gândurile trimise și netrimise și gesturile noastre zilnice.Însemnările sunt semne, sunt mici desene și mâzgălituri cu semnificații pentru noi sau pentru noi și pentru grupul din care facem parte, sunt liniile trase prin cărțile unde ne regăsim pe noi, sunt urmele trecerii noastre prin timp. Adunările oamenilor, intervențiile artistice permanente sau efemere, comunitățile artistice sau „de (diverse) interese”, oamenii și viețile lor lasă însemnări, scrijelesc și punctează prezentul. Însemnările sunt privirile noastre deasupra orașului fragil și conștientizarea straturilor diferite compuse din construcții și comunități.

ARCEN propune o instalație participativă la care fiecare participant la Nocturne să își lase propria însemnare. O invitație la marcarea propriului gând, o provocare la joacă și la explorarea propriei semnificații asupra înțelesurilor intime, deasupra Bucureștiului, în mijlocul unei comunități a oamenilor care au ales să se sustragă vitezei lumii și orașului, pe acoperișul blocului Magheru One, în jurul poeziei contemporane, din 29 iulie până pe 2 septembrie.

PROGRAMUL COMPLET AL NOCTURNELOR DE POEZIE CONTEMPORANĂ, EDIȚIA A 8-A - ÎNSEMNĂRI

29 iulie. LECTURĂ: Valeriu A. Cuc, Simona Popescu, Elena Boldor, Răzvan Andrei, Rita Chirian, Teodor Dună, Ioan Coroamă, Ștefania Mihalache, V. Leac.

5 august. LECTURĂ: Livia Ștefan, Anastasia Gavrilovici, Teona Farmatu, Miruna Vlada.
Prezintă: Teona Galgoțiu

12 august. LECTURĂ ȘI DIALOG: Andrei Codrescu. Moderator: Bogdan Coșa.
Lectură: Răzvan Omotă.
Performance sonor: Maria Balabaș.

19 august. LECTURĂ ȘI DIALOG: Radu Nițescu, Adelina Pascale, Florentin Popa. Moderator: Răzvan Țupa.
Integrare (the lost tracks): Florentin Popa.

20 august. LECTURĂ ȘI DIALOG: Andrei Doboș, Mihnea Bâlici, Vlad Drăgoi. Moderator: Răzvan Țupa.

26 august. DANS CONTEMPORAN ȘI LECTURĂ, concept coregrafic Vava Ștefănescu (Centrul Național al Dansului București)

2 septembrie. DIALOG: Radu Vancu, Mugur Grosu, Claudiu Komartin. Moderator: Matei Martin.
Performance: Claudiu Komartin.
Poemuzică: Mugur Grosu.

Nocturnele de Poezie Contemporană sunt un festival independent, aflat la cea de-a 8-a ediție anuală, care apropie locuitorii orașului de poezie, prin dialog între poeți și artiști contemporani.

*** 

*Evenimentele se desfășoară de la orele 19.30, până la 00.00. Programul detaliat pentru fiecare eveniment va fi actualizat în fiecare zi de luni.

*Biletele vor fi puse în vânzare în fiecare zi de luni, de la ora 11.00:

Ediția a 8-a a Nocturnelor de poezie contemporană este curatoriată de Marta Margaret și prezentată de UniCredit Bank.
Proiect cultural cofinanțat de Administrația Fondului Cultural Național - AFCN.
Sponsor: IQOS.
Parteneri: Magheru One, Mânadelucru, The Institute, Cărturești, Casa de Editură Max Blecher, Music Gear, Iabilet.
Design eveniment: Mânadelucru
Grafică: Daniel & Andrew

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.