The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Începe o nouă ediţie a campaniei de colectare a dozelor din aluminiu pe litoral

Article / 04 Iul 2019 / The Institute
  • Începe o nouă ediţie a campaniei de colectare a dozelor din aluminiu pe litoralExtravaCANza
  • Începe o nouă ediţie a campaniei de colectare a dozelor din aluminiu pe litoralExtravaCANza
1/2
● Asociaţia Alucro dă startul unei noi ediţii a campaniei ExtravaCANza, prin care îi implică pe turiştii care îşi petrec vacanţă pe litoral în curăţarea plajelor, prin colectarea dozelor din aluminiu folosite.
● Campania ExtravaCANza se desfăşoară în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, în perioada 5-7 iulie | 12-14 iulie | 19-21 iulie, pe Plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia.
● În prima săptămâna a campaniei, organizatorii vor face magie şi vor transforma dozele din aluminiu colectate de turişti în premii precum doze de bături, pahare de cafea cu capac, tricouri, saltele gonflabile şi vouchere de cumpărături.

Asociaţia Alucro desfăşoară în luna iulie o nouă ediţie a campaniei ExtravaCANza, prin care în fiecare an îi motivează pe turiştii aflaţi în vacanţă să contribuie la menţinerea unor plaje curate, prin colectarea dozelor din aluminiu folosite. Scopul campaniei este de acela de a responsabiliza populaţia în ceea ce priveşte colectarea selectivă a deşeurilor şi păstrarea locurilor de vacanţă curate.

„În momentul de faţă, când legislaţia în materie de deşeuri de ambalaje este într-o continuă modificare şi targetul de reciclare la nivel de ţară a crescut, este momentul ideal să informăm şi să obişnuim oamenii că reciclarea nu este o modă, ci o necesitate. ExtravaCANza oferă suportul necesar turiştilor aflaţi pe litoral, pentru a contribui la menţinerea unor plaje curate şi a avea o vacanţă placuta. Premiile pe care le oferim reprezintă o mică răsplată oferită celor care vin cu doze goale la noi, scopul fiind acela de a-i obişnui să facă asta în mod curent, în reţeaua de aparate EcoCan existente în magazinele Auchan şi Penny.” Declară Adina Magsi, Director General Asociaţia Alucro .

Ediţia din acest an se desfăşoară pe parcursul a trei sfârşituri de săptămână, în zilele 5-7 iulie, 12-14 iulie şi 19-21 iulie, pe Plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia. Pentru fiecare cinci doze colectate, turiştii vor putea primi în schimb o doză de suc, bere sau apă minerală. Turiştii care vor reuşi să colecteze mai mult de 20 de doze goale se vor putea bucura de premii pe care le pot folosi chiar şi după terminarea vacanţei.
• 5 doze goale = o doză suc / bere / apă minerală
• 20 doze goale = pahar de cafea cu capac
• 30 doze goale = tricou Every Can Counts
• 40 doze goale = saltea gonflabilă
• 50 doze goale = voucher Penny în valoare de 50 lei

Campania ExtravaCANza se desfăşoară sub umbrelă programului european dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu, Every Can Counts, desfăşurat în România de Asociaţia Alucro.

„Credem în puterea noastră de a schimba paradigma în domeniul gestionării deşeurilor de ambalaje, primul pas fiind derularea unor acţiuni de conştientizare menite să asigure sustenabilitate pe termen lung, aşa cum este cazul campaniei ExtravaCANza.” Declară Adela Lazar, General Manager GreenPoint.

Regulamentul privind desfăşurarea campaniei ExtravaCANza este disponibil pe www.everycancounts.ro.
______________________________________________________________________________

Alucro este singura asociaţie non profit din România care desfăşoarp proiecte de mediu ce vizează exclusiv colectarea selectivă şi reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogată experienţă acumulată în cei peste 9 ani de activitate, Asociaţia a implementat în ţara noastră platforma europeană Every Can Counts care se desfăşoară în prezent în 15 ţări.

Toate proiectele noastre transpuse în practică au o contribuţie decisivă la îmbunătăţirea obligaţiilor de reciclare la nivel naţional, adresându-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, instituţii de învăţământ, HORECA, dar şi publicului larg.

Mai multe detalii pe site-ul oficial, pagina de Facebook și de Instagram.  

Organizator: Asociaţia Alucro, Every Can Counts România
Parteneri: Can Pack Recycling, Bergenbier, Coca Cola HBC, Penny Market, GreenPoint
Parteneri media: Radio Vacanţa, Mesager de Constanţa, Constănţeanul, EcoMagazin, Ionutcoman.ro, Romania Pozitivă, Ştiri.ONG, Cristeriul.ro