The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INSTRUCȚIONAL PENTRU SINGURĂTATE, selectat în secțiunea ONLINE a Festivalului UNDERCLOUD

Article / 21 Iul 2020 / The Institute
  • INSTRUCȚIONAL PENTRU SINGURĂTATE, selectat în secțiunea ONLINE a Festivalului UNDERCLOUD
1/1
INSTRUCȚIONAL PENTRU SINGURĂTATE, seria teatrală online interactivă creata dupa un concept PopUP Theatrics si produs pentru prima oara in Romania de catre Teatrul LUNI de la Green Hours a fost selectat in sectiunea ONLINE a Festivalului UNDERCLOUD. 

Cele trei instrucționale, care îi au ca protagoniști pe actorii Marius Manole (101. Cum să te întâlnești cu tine însuți, r: France-Elena Damian), Katia Pascariu (102. Cum să dormi cât îți propui, r: Tamilla Woodard) si Matei Chioariu (103. Cum să rezolvi camerele singurătății, r: Ana Mărgineanu), oferă o meditație teatrală despre singurătate atunci când nu ne avem decât pe noi înșine in 11, 12 si 13 August de la ora 20:30 in cadrul sectiunii ONLINE a festivalului UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice.

Toate cele trei texte sunt scrise de dramaturgul Peca Ștefan. Ele sunt inspirate dintr-un material documentar ce cuprinde mărturiile diferitilor artiști și spectatori de teatru care se confruntă cu singurătatea încă de dinaintea crizei Coronavirus și soluțiile lor practice și inventive în a face din singurătate o artă cu care poți trăi în fiecare zi.

PopUP Theatrics este un parteneriat între artiștii Ana Mărgineanu (Statele Unite, România), Tamilla Woodard (Statele Unite) și Peca Ștefan (România, Germania). Ei realizează spectacole de teatru imersiv și site-specific inclusiv teatrul virtual, în colaborare cu artiști din toată lumea, având o experiență de un deceniu. Teatrul LUNI de la Green Hours a produs prima ediție a INSTRUCȚIONALULUI PENTRU SINGURĂTATE, a carei premieră absolută în România a avut loc in 7,8,9 Iulie 2020.

Totodată, PopUP Theatrics va susține în această săptămâna în cadrul proiectului un webinar de storytelling teatral imersiv și interactiv, pe platforme neconvenționale, dedicat studenților Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematrografica I. L. Caragiale. Webinarul va fi condus (utilizând aceeași platformă utilizată online pentru spectacol) de către regizoarea Ana Mărgineanu, dramaturgul Peca Ștefan și invitată lor din Statele Unite, regizoarea Tamilla Woodard.

Detalii despre fiecare instrucțional aici:

101. Cum să te întâlnești cu tine însuți. Introducere în arta îmblânzirii de sine de Peca Ștefan
Cu: Marius Manole | Regia: France-Elena Damian Scenografia & grafica: Gabi Albu
Calendar: 21, 28 Iulie, 4 August | ora 19 si 12 August | 20:30

102. Cum să dormi cât îți propui (atunci când ești singur). Introducere în arta somnului fără vinovăție de Peca Ștefan
Cu: Katia Pascariu | Regia: Tamilla Woodard | Scenografia & grafica: Gabi Albu
Calendar: 22, 29 Iulie, 5 August | ora 19 si 11 August | 20:30

103. Cum să rezolvi camerele singurătății. Introducere în arta găsirii soluțiilor corecte de Peca Ștefan
Cu: Matei Chioariu | Regia: Ana Mărgineanu Scenografia & grafica: Gabi Albu
Calendar: 9,16,23,30 Iulie, 6 August | ora 19 si 13 August | 20:30

Spectatorii pot participa la oricare dintre cele trei instuctionale transmise live.

Accesul se face numai online, iar numărul de locuri la fiecare reprezentație este limitat.

Toate instrucțiunile sunt disponibile odată cu achiziționarea biletelor.

Organizatorii recomandă achiziționarea Abonamentului, care oferă acces pentru o persoană la toate cele trei instrucționale.

Abonamentele sunt disponibile aici.

Mai multe detalii pe:

fb.me/instructionalpentrusinguratate | www.popuptheatrics.com | www.instructionalpentrusinguratate.ro

https://www.facebook.com/green.hours/ | www.greenhours.ro |

Instrucțional pentru singurătate (EDIȚIA ÎNTÂI) este un proiect cultural finantat de Ministerul Culturii prin programul ACCES Online produs de Teatrul LUNI de la Green Hours (Asociația Green Hours) în parteneriat cu PopUP Theatrics, în premieră absolută.

Manager proiect : Magda Săndulescu
Parteneri instituționali: Universitatea Națională de Artă Teatrală si Cinematografică"I.L. Caragiale"
Partener media principal: Radio Guerrilla
Parteneri media: Radio France Internationale (RFI) România, Cărturești, LiterNet.ro, Revista Scena.ro, The Institute, DOR.ro, Urban.ro

Despre Green Hours Jazz & Theatre Café: Asociația GREEN HOURS a fost înființată în octombrie 2013, în ideea continuării și dezvoltării de pe poziția unui ONG dedicat și identificabil ca atare, a activităților artistice și culturale desfășurate neîntrerupt, cu începere din 1994, de clubul Green Hours. Au avut loc de-atunci, la sediul din Calea Victoriei Nr. 120 și în diverse deplasări în țară și în afara ei, aproximativ 3500 de concerte de jazz și tot atâtea reprezentații teatrale (între care cca. 100 producții și co-producții ale Teatrului LUNI).