The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Internetics Interactive Expo // CREATIVE VR // Alex Dohotaru Tech-creative concept

Article / 21 Noi 2018 / INSTITUTE.RO
  • Internetics Interactive Expo // CREATIVE VR // Alex Dohotaru Tech-creative concept
1/1
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și instalații digitale - Internetics Interactive Expo. Proiectele vor putea fi văzute și testate între 22 și 25 noiembrie la The Institute Space (Bulevardul Dacia, 12). În așteptarea expoziției, vă invităm să cunoașteți participanții urmărind seria de articole dedicate.

BACKGROUND
Creative VR este un studio de tehnologie și marketing experiențial, axat pe VR, Augmented Reality și tehnologii emergente în domeniul evenimentelor și al retail-ului. CVR a realizat proiecte în directă colaborare cu branduri ca Orange, BCR, ING, Janssen, Pfizer, Nestle, Coca Cola cât și cu agenții de BTL, PR, media, digital.INTERNETICS DIGITAL EXPO PROJECT:
VR BIKE RIDE - LONDON EDITION
Bike VR - este o experiență realizată integral de Creative VR, reunind VR development, 360º video production și Arduino, pentru a construi un device ce permite utilizatorului să experimenteze plimbări cu bicicleta în orice oraș al lumii. Utilizatorul are oportunitatea unei experiențe senzoriale, în care acțiunea de a da la pedale îl va ghida în casca VR printr-o locație selectată. În acest caz - o plimbare prin Londra, Canary Warf.
Proiectul a început cu filmarea video 360º, realizată cu o camera GoPro Omni, pe un mount Freedom Systems, facilitând înregistrarea 360º a plimbării pe bicicletă în diferite locații. Montajul 360º și stabilizarea au fost provocările ulterioare și au fost făcute cu softuri de specialitate 360º, AutoPano și AfterEffects. Video-ul a fost apoi introdus într-o aplicație creată de noi, ce traduce semnalele venite dintr-un senzor de mișcare magnetică - în viteză, frames per second.
Chipsetul Arduino Uno Micro este cel care face conexiunea între experiența video 360º, prin adunarea informațiilor mișcării roții bicicletei și traducerea acestora în semnale de play, pause și fast forward, în timp real, cu minim latency.
Proiectul s-a născut din dorința de a împinge limitele formatului video 360º - din ceva static în ceva activ, în mișcare, dar care elimină senzațiile de amețeală, ceea ce se obține prin împingerea utilizatorului la realizarea mișcării vizibile în videoclip. Rezultatul este unul optim, în care putem oferi utilizatorului o plimbare cu bicicleta prin orice locație din întreaga lume, momentan având București, Londra și Viena. De asemenea, deoarece întreg footage-ul este tracked în AfterEffects, echipa noastră de producție 360º poate adăuga elemente informative 3D sau video/foto pe parcursul călătoriei virtuale.
De asemenea, proiectul poate fi implementat cu orice bicicletă de 26", deoarece întreg angrenajul este montat pe suportul activ și are o amprentă minimală, chiar modulară.