The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

INTERNETICS INTERACTIVE EXPO // vreestory

Article / 21 Noi 2018 / INSTITUTE.RO
  • INTERNETICS INTERACTIVE EXPO // vreestory
1/1
Odată cu cea de-a XVIII-a ediție, Internetics Festival, un proiect inițiat de The Institute, își propune să celebreze industria digitală printr-o expoziție de realitate virtuală (VR), realitate augmentată (AR) și instalații digitale - Internetics Interactive Expo. Proiectele vor putea fi văzute și testate între 22 și 25 noiembrie la The Institute Space (Bulevardul Dacia, 12). În așteptarea expoziției, vă invităm să cunoașteți participanții urmărind seria de articole dedicate.

BACKGROUND
vreestory este un studio de conținut educațional VR care îmbină evenimentele istorice relevante cu mediul virtual, oferind o experiență nouă de învățare. Prin intermediul diferitelor interacțiuni, utilizatorul își poate îmbunătăți cunoștințele despre subiecte istorice într-un mod intuitiv și distractiv. Conținutul plasează utilizatorul în mijlocul evenimentelor istorice cheie, permițându-i să facă parte din poveste, trecând de la simpla „învățare" a unui subiect la „trăirea" subiectului.



INTERNETICS DIGITAL EXPO PROJECT:
A VR trip down history lane: Marea Unire de la 1918
Experiența se bazează pe semnarea Declarației de Unificare din Alba Iulia din 1918 cu ocazia Centenarului Marii Uniri (1918-2018). Prin elementele informativ-educative oferă o experiență virtuală imersivă, destinată îmbunătățirii procesului de învățare. Sala Unirii, recreată cu un grad înalt de precizie, plasează utilizatorul într-o atmosferă autentică din anii 1900. Permițând utilizatorului să descopere evenimentele premergătoare Unirii și să interacționeze cu figuri cheie de acum 100 de ani într-un mod nou și distractiv, creația dorește o creștere a interesului studenților față de istorie, cultură și, probabil, o încercare în a vedea educația într-un mod nou.