The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Iulia Drăghici // Infrastructură hibridă

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Iulia Drăghici // Infrastructură hibridă
  • Iulia Drăghici // Infrastructură hibridă
  • Iulia Drăghici // Infrastructură hibridă
  • Iulia Drăghici // Infrastructură hibridă
  • Iulia Drăghici // Infrastructură hibridă
  • Iulia Drăghici // Infrastructură hibridă
1/6
Absolventă a Facultății de Urbanism din cadrul Universității de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”, Iuliei Drăghici îi place să proiecteze și să restructureze spații urbane și crede în niște orașe ale viitorului creative, inovative și prietenoase cu locuitorii lor.

INFRASTRUCTURĂ HIBRIDĂ
 
Proiectul „Infrastructură hibridă” aduce în discuție modul în care relaționăm infrastructura rutieră suspendată cu orașul. Folosind o abordare interdisciplinară (arhitectură-infrastructură-peisagistică), conceptul proiectului se bazează pe noțiunea de hibridizare a infrastructurii într-o megastructură.
 

Autostrada devine înglobată într-o structură ce este o  operă de arhitectură, dar care iși menține noțiunea de infrastructură în același timp.
 
Sub aceste principii, autostrada suspendată poate fi transformată astfel încât ea să nu mai fie o barieră fizică și socială într-un oraș, ci să devină un punct focalizator la nivelul unei zone.  Această nouă construcție poate fi integrată în inima unui nod major de infrastructură rutieră, devenind o componentă dinamică în țesutul urban. Precum un oraș, megastructura se modifică cu timpul, generând noi spații și devine în esență un oraș în interiorul unui oraș.