The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Iuliana Cristina Popescu // Fragmente

Article / 09 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Iuliana Cristina Popescu // Fragmente
  • Iuliana Cristina Popescu // Fragmente
  • Iuliana Cristina Popescu // Fragmente
  • Iuliana Cristina Popescu // Fragmente
  • Iuliana Cristina Popescu // Fragmente
  • Iuliana Cristina Popescu // Fragmente
  • Iuliana Cristina Popescu // Fragmente
  • Iuliana Cristina Popescu // Fragmente
1/8
Autoportretul este un prilej pentru artist de a-și construi reprezentarea, prin propriul său mediu, fie că este o rolă de film, o pensulă sau o cameră digitală. Este o oportunitate de a declara cine ești vizual și cine aspiri să fii. În autoportret este luată în considerare interioritatea artistului, este un moment de autoreflecție, o mică întrerupere de a te uita la tine. Este cel mai sincer moment cu tine însuți, fiind conștient de faptul că nimeni nu se uită pe vizor, exact ca și cum te-ai uita într-o oglindă. 

Proiectul se bazează pe o serie de fotografii ce încearcă să elimine contextul, o alăturare a realitații cu fantezia și a ficțiunii cu adevărul, toate petrecându-se în același timp. Ceea ce încerc să arăt prin intermediul fotografiei este momentul invizibil și frumusețea unui cadru ce poate fi văzut doar prin aparatul de fotografiat.
 
Seria cuprinde fragmente de autoportrete, ca un jurnal vizual personal, creat cu ajutorul unor oglinzi, simplificând totul printr-un stil minimalist, aproape grafic, în alb-negru. Spre deosebire de autoportret, care are ca scop capturarea unei identități, „Fragmente’’ este un concept mult mai simplificat, unde se regăsesc doar părți ale identității. Așa cum spunea și John Maloof,  ’’Without the creator to reveal her motives and her craft, we are left to piece together the life and intent of an artist based on scraps of evidence, with no way to gain definitive answers.’’

Lucrările ne duc în centrul muncii artistului, în mijlocul unui moment din viața sa, printr-o compoziție cu elemente bine plasate; modelul văzut din mai multe unghiuri, ce se uită în oglindă sau spre privitor.  Oglinda este ca o fereastră către un alt cadru, un element ce ne ajută să privim din mai multe perspective.
 
„Fragmentul” este un scurt mesaj, o prescurtare vizuală pentru “here’s where I am, here’s what I’m doing.”
Odată cu apariţia abstractizării, arta nu mai poate fi privită şi înțeleasă la prima vedere, deci nu poate fi considerată frumoasă sau nu, fără o analiză mai amanunţită. Pentru a fi înțeles produsul final trebuie cunoscut  conceptul de la care s-a pornit şi această idee trebuie interpretată.  În urma interpretării,  se ajunge la forma finală şi la mesajul transmis.


Portofoliu: https://www.behance.net/inthedimlight