The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Jurnal de DIPLOMA

Article / 27 Iul 2016 / INSTITUTE.RO
  • Jurnal de DIPLOMA
1/1
Am inițiat proiectul DIPLOMA din convingerea că o mai bună expunere pentru tinerii artiști este primul pas pentru dezvoltarea industriilor creative ca opțiune reală a absolvențiilor de facultăți vocaționale.

Lucrarea de diplomă este primul mare proiect personal al fiecărui student, cel mai profund demers de înțelegere a domeniului și a identității artistice. Fără să fie un eveniment privat, prezentarea diplomei se rezumă de cele mai multe ori la colegi, profesori, prieteni și părinți.

Împreună cu UniCredit Bank, am adus lucrările de diplomă în atenția unui public cât mai larg și am reunit în aceeași expoziție toate facultățile creative și vocaționale din București. Două ediții mai târziu, interesul pentru DIPLOMA a crescut, atât din partea participanților, cât și a publicului, așa că ne-am propus să dezvoltăm o serie de activități care să completeze expoziția și să ajute absolvenții la începutul carierei.



Pentru a mapa nevoile și dorințele studenților, precum și pe cele ale absolvenților, am inițiat o serie de focus grupuri pe cele cinci mari domenii ale expoziției: Arhitectură, Arte Plastice, Arte Decorative, Teatru și Film, Muzică. Pentru o perspectivă de ansamblu, ne-am văzut mai întâi cu profesori, curatori și alți potențiali parteneri ai studenților, iar ulterior, am stat la aceeași masă cu reprezentanți din rândul studenților.

Concluziile acestor întâlniri vor constitui baza pentru alcătuirea programului festivalului DIPLOMA.