The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

La pas prin cartier: Grivița 53, primul teatru privat construit împreună

Article / 26 Noi 2018 / The Institute
  • La pas prin cartier: Grivița 53, primul teatru privat construit împreunăGrivița 53
  • La pas prin cartier: Grivița 53, primul teatru privat construit împreunăGrivița 53
  • La pas prin cartier: Grivița 53, primul teatru privat construit împreunăChris Simion-Mercurian
1/3
Grivița 53 este concretizarea visului de 21 de ani al lui Chris Simion-Mercurian, scriitoare și regizoare. A publicat prima carte, „Dragostea nu moare”, la 16 ani. A semnat regia a peste 30 de spectacole de teatru și a înființat alături de scriitorul francez Pascal Bruckner cea mai longevivă companie de teatru independent din România, Compania de Teatru DAYA.

Convinsă că pentru a lăsa ceva în urmă, singura soluție este o inițiativă privată: Chris a coagulat în jurul ei o echipă cu un scop nobil și precis – construirea primului teatru local independent, ridicat de la zero. Așa cum simplu și direct o spune chiar numele, teatrul va fi construit pe calea Griviței, la numărul 53, pe terenul cumpărat de Chris cu banii obținuți din vânzarea casei bunicii sale, prin curățarea, consolidarea și reabilitarea clădirilor care există deja acolo.

Proiectul se va finanța din donațiile prietenilor Grivița 53. Pe site-ul teatrului, grivita53.ro, cei care doresc să susțină inițiativa pot achiziționa cărămizi, ferestre, scaune și alte componente ale teatrului, într-un sens metaforic, în schimbul sumelor care ajută la construcția proiectului.

Teatrul Grivița 53 va avea un foaier dedicat expozițiilor de artă și fotografie, o cafenea-librărie, sala de repetiții unde vor avea loc întâlniri, conferințe sau workshopuri și o terasă-cinematecă în aer liber.

Cartierul Creativ acceptă provocarea de a susține această aventură. Vă așteptăm și pe voi alături.