The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Mădălina-Iulia Mihăescu // Ansamblu locuințe în vecinătatea halei Ford

Article / 19 Dec 2014 / Participant diploma 2014
  • Mădălina-Iulia Mihăescu // Ansamblu locuințe în vecinătatea halei Ford
  • Mădălina-Iulia Mihăescu // Ansamblu locuințe în vecinătatea halei Ford
  • Mădălina-Iulia Mihăescu // Ansamblu locuințe în vecinătatea halei Ford
  • Mădălina-Iulia Mihăescu // Ansamblu locuințe în vecinătatea halei Ford
1/4
Amplasat pe Calea Floreasca, într-un cartier rezidențial format dupa anii 1950, situl ridică problematica unei zone discontinue a țesutului urban, generată de alăturarea neprielnică a peisajului industrial abandonat cu locuințele și cartierul. Creșterea nivelului de insecuritate în preajma sitului și suprafața mare de teren dezafectat, devin factori disturbanți ai desfășurării vieții indivizilor.

Prin proiectul propus se caută redarea unui spațiu al reconectării dedicat comunitații. Existența pe sit a unui monument istoric emblematic pentru perioada interbelică, cât și faptul că acesta este dezafectat, implică necesitatea unei strategii de reintegrare și stimulare a potențialului reprezentat de trăsăturile deosebite ale arhitecturii industriale și de valoarea memoriei monumentului.

Situarea în vecinătatea parcului reprezintă un context prielnic pentru dezvoltarea funcțiunii de locuire, dar și de loisir. Am propus numeroase activitați pentru un stil de viață plăcut și complex în cartierul rezidențial, funcțiuni care nu existau în zonă. Astfel, am căutat conturarea unui adevărat centru pentru comunitate.