The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MĂLINA-ELENA TURMACU // META-BIOZĂ

Article / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • MĂLINA-ELENA TURMACU // META-BIOZĂMĂLINA-ELENA TURMACU
  • MĂLINA-ELENA TURMACU // META-BIOZĂMĂLINA-ELENA TURMACU
  • MĂLINA-ELENA TURMACU // META-BIOZĂMĂLINA-ELENA TURMACU
  • MĂLINA-ELENA TURMACU // META-BIOZĂMĂLINA-ELENA TURMACU
1/4
Turmacu Mălina-Elena a studiat între 2011-2015 la Liceul de Arte Victor Giuleanu" din Rm. Vâlcea, urmând apoi studiile în cadrul Facultăţii de Arte și Design, Timișoara, secţia pictură din 2015 până în 2018. Va studia la master tot la Facultatea de Arte și Design; Timișoara pe secția Design textil.

Meta-BIOZĂ

În lucrarea intitulată Meta-BIOZĂ, artista și-a propus să abordeze și să valorifice decorativul în pictură, prin analiza eului interior în raport cu interesul ei pentru abstracție dintr-o perspectivă decorativă pe tema “simbioza om-natură”.

Dorința artistei fiind descoperirea naturii și prin filtrul decorativului, astfel beneficiind de principiile de sintetizare ale ornamenăriit, dar reorganizând-o subiectiv într-o formă complexă cu ajutorul diferitelor structuri variate atât în formă, mărime, cât și în culoare.

Forma finală a lucrării pictată pe pânză în acrilic, redă poliptic pe dimensiunea 130x150, un ansamblu de principii sedimentate sub denumirea Meta-BIOZĂ, care s-a conturat între parametrii trasați inițial, prin analiza acestei simbioze la nivelul proceselor de formare și transformare în timp a organismelor, încercând prin abstracția formelor să supună cele observate unei alte logici proprii, imaginative prin proprile reguli de structurare și transformare.