The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Maria Pârvulescu // Muzeul industriei textile

Article / 26 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Maria Pârvulescu // Muzeul industriei textile
  • Maria Pârvulescu // Muzeul industriei textile
  • Maria Pârvulescu // Muzeul industriei textile
  • Maria Pârvulescu // Muzeul industriei textile
  • Maria Pârvulescu // Muzeul industriei textile
  • Maria Pârvulescu // Muzeul industriei textile
1/6
Maria Pârvulescu a absolvit UAUIM în 2015. O parte a studiilor universitare a fost completată la Barcelona la ETSAB. Experiența sa profesională cuprinde programe de internship la TGIN Arquitectura, Barcelona, ARI, Poznań și IMA Construct, București.  

MUZEUL INDUSTRIEI TEXTILE, BARCELONA

Fabrica textilă Can Batlló (1878) a fost un element determinant al peisajului urban și social al cartierului La Bordeta. În anul 1964, producția de textile se oprește, iar ansamblul industrial este împărțit și închiriat sub formă de ateliere și depozite. Can Batlló este un exemplu aparte având în vedere aria foarte mare (14 ha) și revendicările pe care le manifestă investitorii privați, municipalitatea și comunitatea locală.

Intervenția păstrează construcțiile de secol XIX pentru a primi o nouă utilizare. Anexele și halele adăugate ulterior sunt desființate pentru a lăsa loc spațiilor verzi. Scara și complexitatea zonei industriale au dus la propunerea unui ansamblu de funcțiuni care răspunde astfel tuturor actorilor implicați.

Formula propusă va duce la crearea unei zone multifuncționale specifică centrelor vechi ale orașului. Astfel, obiectivul proiectului se schimbă de la reintegrarea ansamblului industrial în oraș, la construirea unui nou nucleu urban.
Muzeul Industriei Textile oferă ocazia de a cunoaște tradițiile locale, utilajele și documentele trecutului industrial. Intervenția se concentrează pe recuperarea activității desfășurate anterior, promovând istoria locului atât pentru a recupera legătura dintre fabrică și comunitatea locală.