The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Maria Popa // Proiect de Decorație

Article / 22 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Maria Popa // Proiect de Decorație
  • Maria Popa // Proiect de Decorație
  • Maria Popa // Proiect de Decorație
1/3
Maria Popa este absolventă de Artă Murală a FADD la Universitatea Națională de Arte București. O studentă cu realizări atestate în cadrul Expoziției "Human Body" a Festivalului Internațional al Facultăților de Artă și Design, organizată de Academia Albertina, Torino, 2015, a Expoziției "Homo Ludens", organizată de "Noaptea Galeriilor", București 2015 și a Conferinței Naționale de estetică și filosofie, ediția a II-a, 2014. 

PROIECT DE DECORAȚIE EXTERIOARĂ FAȚADĂ CENTRU DE CERCETĂRI ISTORICE

Acest proiect de decorație exterioară are ca destinație amenajarea unei fațade cu pereți cortină a unui Centru de Cercetări Istorice, ce are ca principală funcțiune o sală de conferințe.

Construcția este clădită într-o arhitectură modernă, aerodinamică, de for public. În realizarea decorației este folosită tehnica al secco pictată în culori acrylice de exterior, unde fiecare panou sub forma unei serii înglobează elemente cu caracter istoric.






Deasupra intrării principale, fațada este casetată cu 5 panouri proeminente de beton, care preiau decorația potentând vizual. Dimensiunea unui panou la scară reală este de 6 x 3,5 m. Neputându-se realiza proiectul la o scară de 1x1, lucrarea se construiește sub forma unui print digital și a unei machete la scara de 1 x 30, pentru o mai veridică reprezentare a propunerii de artă decorativă în ansamblul ei. Decorația bazată pe un subiect istroic este în comformitate cu spațiul care nu permitea o abordare mai puțin notorie.