The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ lansează noul sezon expozițional

Article / 10 Apr 2019 / The Institute
  • MUZEUL NAȚIONAL DE ARTĂ CONTEMPORANĂ lansează noul sezon expozițional Sezon aprilie 2019
1/1
Patru etaje de artă contemporană și tot atâtea expoziții noi, dintre care colecția de artă Renault pentru prima dată în România. În scenografia murală creată de pictorul Christian Hidaka, o nouă viziune artistică: a prietenului său, sculptorul Raphaël Zarka. Yvonne Hasan ─ o imagine de ansamblu a unei vieți artistice prea puțin cunoscute. O privire în atelierul secret al lui Sorin Neamțu. Street Art pe scările interioare ale muzeului și o istorie a artei contemporane din România într-un discurs expozițional inedit.

Vernisajul noului sezon expoziţional va avea loc vineri, 19 aprilie, ora 19:00, la Muzeul Naţional de Artă Contemporană.

Intrarea este gratuită, iar accesul se face liber cu mașina pe la poarta B3 din Calea 13 Septembrie.

Sezonul expozițional de primăvară 2019
|Parter
RENAULT ȘI ARTA, O ISTORIE VIE
1967-2019
Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima oară în România
Curator: Ann Hindry

Proiect organizat în cadrul Sezonului România-Franța 2019

|Parter. Sala de marmură
NEUTRASOMNI. O privire în atelierul secret al lui Sorin Neamțu, explorator pe cont propriu al istoriei artei, disciplină folosită drept scuză pentru amânări repetate ale asumării unei ieșiri din confortul atelierului său.
Artist: Sorin Neamțu
Curator: Călin Dan

|Etajul 1
VĂZÂND ISTORIA – 1947-2007 | Colecția MNAC. Istoria artei contemporane din România (1947, anul abolirii monarhiei – 2007, anul intrării României în UE), revizitată printr-un discurs expozițional care pune pe același plan dimensiunea documentară și pe cea artistică, producția de obiect cultural și contextul în care aceasta a avut loc.

|Etajul 3
YVONNE HASAN (1925 – 2016)
Pictoriță, profesoarǎ care a îndrumat numeroase generații de studenți la istoria artei, adolescentă arestată de regimul antonescian, tânărǎ artistă trimisă pe șantierele socialiste, realizatoare de tapiserii, autoarea cărții „Paul Klee și pictura modernă”.
Curator: Adrian Buga
În colaborare cu: Alexandru Solomon

|Etajul 4
GNOMONICA. A doua parte a unui proiect în două capitole. În scenografia murală creată de pictorul Christian Hidaka, o nouă viziune artistică: a prietenului său, sculptorul Raphaël Zarka.
Artist: Raphaël Zarka
Curator: Ioana Mandeal
Proiect organizat în cadrul Sezonului
România-Franța 2019

|+
URBAN STEPS

20 de ani de artă urbană în România, tot atâtea voci ale street art-ului românesc și un graffitti de 500 de metri pătrați pe scările interioare ale MNAC-ului.
Curator: Mihai Zgondoiu

|Etajul 4
SALA AUDITORIUM
ORGANIC PROXY. Expoziție de instalații interactive ce pot declanșa transformări fără precedent ale minții pentru a se adapta noii definiții a realității.
Artiști: Octavian Albu, Bogdan Ceangu, Dorin Cucicov, Emil Drăgan, Maria Năstase, Alina Rizescu, Adrian Tăbăcaru
Organizatori: CINETic & MNAC
|+ Live audio-video performances:
Livecoding
Artist: Dorin Cucicov
The Journey. Performance live la pian, sincronizat cu vizualuri animate
Artist: Adrian Tăbăcaru

_________________________________________________________________________

Sponsori: Crama Oprisor, Policolor Romania, Grup Transilvae, Vitamin Aqua.

Parteneri media: Cărturești, Elle Romania, Energiea, FEEDER.ro, GOKID.ro, Igloo media, Life.ro, Marie Claire, Radio România Cultural, Revista ARTA, RFI Romania, Revista Zeppelin, SUB25, Super, SYT, Supereroi printre noi, Școala9, TANANANA, The Institute, Totul despre mame, Ziarul Metropolis, Zile si Nopti Bucuresti.