The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ne pregătim de Romanian Design Week

Article / 28 Apr 2015 / INSTITUTE.RO
  • Ne pregătim de Romanian Design Week
  • Ne pregătim de Romanian Design Week
  • Ne pregătim de Romanian Design Week
  • Ne pregătim de Romanian Design Week
  • Ne pregătim de Romanian Design Week
1/5
Romanian Design Week, cel mai mare eveniment dedicat designului românesc, va avea loc anul acesta între 15 și 24 mai. Gazda celei de-a treia ediții este Hanul Gabroveni, centru cultural-artistic recent renovat de către ARCUB, un nod creativ important în centrul vechi al Bucureștiului.

Romanian Design Week se îmbogățește anul acesta cu o dimensiune internațională, menită să pună în context ce se întâmplă în comunitatea de design din România și să adauge un nou strat pe componenta educațională a proiectului. 
Olanda este prima ţară invitată la Romanian Design Week, cu sprijinul Ambasadei Olandei la Bucureşti. Intenţia prezenței olandeze în cadrul RDW este aceea de a promova designul olandez, de a împărtăşi cunoştinţe şi experienţe, creând cadrul perfect pentru eventuale colaborări între designerii olandezi şi companiile și designerii români. Programul promovează designul olandez prin expoziţii, workshopuri şi întâlniri, iniţiate de designeri şi companii olandeze, ce vor avea loc atât la Hanul Gabroveni, alături de expoziția centrală RDW, cât şi în alte spaţii din Bucureşti și vor alcătui Traseul designului olandez.
 
În programul Romanian Design Week de anul acesta vor participa și alte țări din Europa precum Austria, Cehia și Suedia. Invitații străini vor susține conferințe, dezbateri sau vor derula proiecte pe parcursul zilelor de eveniment: „Această latură internațională adăugată Romanian Design Week este un pas firesc în evoluția festivalului. Totul a plecat de la dorința de a promova creativitatea românească ca un mijloc pentru dezvoltarea culturală, economică și socială a României, de a educa audiența generală în legătură cu tot universul designului. Cu ajutorul partenerilor noștri de la Ambasada Olandei, descoperim noi oportunități de promovare a designului și noi posibilități de colaborare între designeri. Iar faptul că anul acesta am plecat de la Palatul Știrbei la Hanul Gabroveni, la un spațiu ce a găzduit încă de la început, din perioada anilor 1802-1804, atelierele meșterilor nu face decât să ne întregească identitatea Romanian Design Week”, declară Andrei Borțun, CEO The Institute.
 
Attila Kim este cel care va semna și anul acesta arhitectura expoziției centrale din Hanul Gabroveni, iar board-ul de consultanți reunește cinci reprezentanți ai industriilor creative: Adrian Soare, Arhitect Partener SYAA, Ovidiu Hrin, graphic designer, Domnica Mărgescu, director de modă Elle, Maurice Munteanu, editor de modă Elle, Mihai Gurei, Creative Director și Owner Intro.
 
La fel ca și anii trecuți, programul Romanian Design Week va include pe lângă expoziția centrală și o serie de evenimente colaterale. Astfel, pe parcursul celor 10 zile se vor desfășura peste 50 de evenimente, expoziții sau workshop-uri. Pentru a veni în ajutorul publicului, The Institute lansează aplicația Romanian Design Week, disponibilă atât pe sistem Android, cât și pe IOS. Aceasta va permite utilizatorilor să caute, filtreze și sorteze evenimentele pentru a își personaliza traseul. Fie că sunt interesați de expoziția centrală sau de un eveniment colateral, vizitatorii vor găsi în aplicație toate informațiile necesare.