The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Nicoleta Macsim // Memoria familiei

Article / 09 Ian 2015 / Participant diploma 2014
  • Nicoleta Macsim // Memoria familiei
  • Nicoleta Macsim // Memoria familiei
  • Nicoleta Macsim // Memoria familiei
1/3
Memoria familiei înseamnă pentru mine, în primul rând, respectul pe care îl port pentru familia din prezent, cât și pentru strămoșii mei, proiectul de față însemnând aducerea unui omagiu lor, dar și încercarea de a face să dispară pentru puțin timp uitarea de care strămoșii au parte în majoritatea timpului.

Am în vedere ca lucrarea mea să îndemne privitorul să-și aducă aminte măcar pentru o clipă de familia sa, să înving pentru câteva momente moartea memoriei celor ce nu mai sunt, adesea întâlnită la noi toți. Un mare artist, Christian Boltanski, spunea că abia când o persoană este uitată, atunci a murit cu adevărat. Prin amintiri încă trăiește, sub altă formă, în mintea noastră, în suflet.

Pentru mine familia reprezintă elementul cheie în viața unei persoane. De aceea, prin acest proiect doresc să scot în evidență importanța, dar și frumusețea familiei de odinioară, cât și a celei din prezent.