The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

OANA DORUȘ // NATURAL

Article / 02 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • OANA DORUȘ // NATURAL
  • OANA DORUȘ // NATURAL
  • OANA DORUȘ // NATURAL
  • OANA DORUȘ // NATURAL
1/4
Oana Doruș a absolvit licența și masterul în Arte Textile, la UNARTE și este interesată de fibre textile și modalități de prelucrarea a acestora. În ultimii ani s-a aplecat spre înțelegerea procesului de creare a unei țesături și a explorării contexturilor posibile.

Natural

Stai nemișcat. Privește. Ascultă.
Natural s-a născut ca o exprimare a unor valori simple, dintr-o nevoie proprie de esențializare, simplitate, naturalețe și firesc și este o colecție de țesături manufacturate în tradiționalele războaie de țesut.

Inspirată de elemente și cadre naturale, dar și de natură, ca simbol de perenitate, colecția spune povestea unor obiecte textile aduse în spațiul interior, ca sursă de conectare la liniștea ce înconjoară rocile, plantele ori marea, și provoacă la momente de liniște și atenție conștientă, dincolo de gânduri și procese de raționalizare.

Pe drumul de la atenția observatorului la subiectul observat și mai apoi la reclădirea unei realități-substitut, artista a țesut o poveste care a vorbit despre timp și înțelegerea lui, în chei diferite.