The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

One Night Gallery #3 - LOVE: Sweet Damage Crew

News / 20 Mar 2018 / INSTITUTE.RO
  • One Night Gallery #3 - LOVE: Sweet Damage Crew
1/1
One Night Gallery oferă iubitorilor de artă contemporană o nouă experiență interactivă, pe data de 24 martie, la Verde Stop, unde va avea loc cea de-a treia ediție a evenimentului care transpune lucrările de artă în realitate virtuală.Noua ediție One Night Gallery îi prezintă pe artiștii contemporani Sweet Damage Crew, ce vor expune 37 de canvasuri, semnate de Pandele, Recis și Lost Optics. Expoziția va fi completată de o reprezentație live în VR, prin intermediul căreia vizitatorii se vor bucura de cea de-a treia dimensiune a artei stradale.Sweet Damage Crew reunește șapte artiști contemporani, ale căror lucrări pot fi recunoscute în București, Cluj Napoca, Sibiu, Timișoara, precum și alte orașe. Echipa inițială a fost creată în 2010 de patru grafferi, Biex, Recis, Lost.Optics și Cage, iar pe parcurs s-au alăturat Pandele, Boeme și Shatran. De-a lungul timpului, lucrările lor au primit recunoașterea criticilor și numeroase premii, precum locul I în cadrul Write 4 Gold Romania 2006, locul I în cadrul Street Heroes 2010, locul I în cadrul I Love Festival 2011, precum și locul I în cadrul Portul Constanta - Street Art Contest 2014.Noua ediție va integra și componenta de realitate augmentată prin ArtiVive, o aplicație în care se poate încărca fotografia unei lucrări și un film cu care să augmenteze această imagine. În cadrul One Night Gallery inivitații vor putea scana lucrările și vor vedea procesul creativ într-un video time lapse.

Experienta vizuală va fi completată de sound-ul propus de UFe DJ Set cu muzică exclusiv pe vinil, în parteneriat cu VRTV Artists și de arta mixologiei cu aromele emblematicului gin Bombay Sapphire.Proiectul One Night Gallery reprezintă o inovație pentru peisajul galeriilor de artă din România pentru că oferă o nouă dimensiune artei contemporane, aducând piesele expuse mai aproape de public, prin intermediul tehnologiei VR. Acest demers curatorial unic în România deschide perspectiva imersiunii în artă prin realitate virtuală. Astfel, în cadrul fiecărei ediții One Night Gallery, artiștii vin în fața publicului cu o sesiune de Live VR Art. Aceste lucrări oferă posibilitatea publicului de a le explora. În plus, vizitatorii pot să își creeze propriul univers, folosind tehnologia.One Night Gallery este un concept de expoziție ad-hoc, care își propune să susțină artiști și designeri locali, încurajând diferite experiențe artistice. Scopul One Night Gallery este să devină o punte între artist și public, provocând totodată artiștii spre folosirea unor noi instrumente de storytelling digital.