The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Organic Proxy - Expoziţie de instalaţii interactive în noul sezon MNAC

Article / 11 Apr 2019 / The Institute
  • Organic Proxy - Expoziţie de instalaţii interactive în noul sezon MNACOrganic Proxy
1/1
Vernisajul noului sezon expozițional al Muzeului Naţional de Artă Contemporană va avea loc în data de 19 aprilie, ora 19:00, la Palatul Parlamentului.

Muzeul propune 7 experiențe expoziționale distincte printre care două expoziții internaționale în cadrul sezonului Franța-Romania, un parcurs indoor de street-art românesc și expoziția de artă digitală interactivă Organic Proxy.

Organic Proxy reprezintă o colecție de filtre digitale prin care se observă și se interpretează mediul înconjurător real. Experiența directă este distorsionată, o parte din procesul de comunicare este delegat către proxy cu încredere deplină în realitatea ce va rezulta din această intermediere.

Instalațiile din expoziție, prezente timp de o lună la MNAC, au rezultat din demersul de investigare artistică și tehnologică a acestui concept. Creatorii de experiențe interactive Dorin Cucicov, Alina Rizescu, Adrian Tăbăcaru, Bogdan Ceangu, Emil Drăgan, Maria Năstase și Octavian Albu propun experiențe care variază de la interacțiuni audio-vizuale la realitate augmentată (AR) și virtuală (VR).

Cu ocazia vernisajului de pe 19 aprilie vor avea loc 2 performance-uri audio-video în spațiul expoziției Organic Proxy, Auditorium – Etaj 4:
20:00 Dorin Cucicov - Sound Lice Coding, visuals: RIZI
21:00 Adrian Tăbăcaru - The Journey - performance la pian cu animație sincronizată în timp real printr-un program/soft dedicat

Expoziția va fi deschisă până pe 19 mai în Sala Auditorium de la Etajul 4, în programul de vizitare al muzeului.

CINETic este spațiul educațional care a facilitat dezvoltarea și producția lucrărilor, în cadrul programului de master ITPMA.
________________________________________________________________________

Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative (CINETic) a fost înființat în cadrul UNATC București, ca departament de cercetare. CINETic are ca misiune integrarea inovației tehnologice în domenii creative precum artele performative, design de interacțiune, game design și neuroștiință.

Interactive Technology for Performing and Media Arts (ITPMA)
este primul program de master în limba engleză dedicat dezvoltării de proiecte artistice cu ajutorul tehnologiilor inovatoare.