The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Ruth Adalgiza Constantinescu // Muzeu de istorie a creștinismului

Article / 23 Oct 2015 / Participant DIPLOMA 2015
  • Ruth Adalgiza Constantinescu // Muzeu de istorie a creștinismului
  • Ruth Adalgiza Constantinescu // Muzeu de istorie a creștinismului
  • Ruth Adalgiza Constantinescu // Muzeu de istorie a creștinismului
  • Ruth Adalgiza Constantinescu // Muzeu de istorie a creștinismului
1/4
Ruth C. este o proaspătă absolventă de arhitectură, pasionată de sufletul, gândurile și ideile oamenilor, sublimate prin artă. O interesează gândul filosofic, dar și trăirea simplă, pragmatică a vieții. Iubește arhitectura pentru legăturile subtile între metaforă și realitate, între artă și știință.

MUZEU DE ISTORIE A CREȘTINISMULUI

Ansamblul muzeal este format dintr-o parte orizontală-subsolul- și una verticală- turnul. Ele având o tematică și o tratare diferită a spațiilor. Subsolul este destinat timelineului istoric punctat de nișe în care se expun obiectele de interes pentru momentele marcate pe timeline.

Este o parcurgere orizontală a spațiilor făcând referire la axa orixontală a istoriei și a legăturii oamenilor aici, pe pământ. Traseul vertical, cel al turnului, este un traseu care face referire la legătura omului cu divinul, creând o asccensiune, o legătură între pământ și cer, sălile descriind cronologic momentele importante de la momentul 0 al istoriei creștinismului și , de fapt, esența creștinismului în general. Este vorba de Nașterea, Botezul, Cina cea de Taină, Crucea, Moartea și Învierea, Înălțarea.Un muzeu de istorie a creștinismului este nu doar un necesar cultural și social pentru oraș, dar este și un necesar de păstrare a sacrului, un muzeu care contribuie la identitatea religioasă a individului și colectivității.