The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Silent Concept la J’ai Bistrot

Article / 05 Aug 2019 / The Institute
  • Silent Concept la J’ai Bistrot
  • Silent Concept la J’ai Bistrot
  • Silent Concept la J’ai Bistrot
  • Silent Concept la J’ai Bistrot
1/4
Am auzit prima dată de „Silent Garden” în 2015, la „Femei pe Mătăsari”, care menține tradiția și astăzi. Dar ideea de a continua petrecerea după lăsarea serii fără a deranja vecinii e mai veche. Festivaluri de muzică precum Glastonbury, din Anglia, vorbesc despre Silent Disco încă din 2005, când Emily Eavis a venit cu ideea de a folosi căștile wireless so that the show can go on. Conceptul nu le este străin nici pasionaților de muzică din Texas, care l-au experimentat la festivaluri precum Euphoria, Utopia sau Austin City Limits.

În 2017, trupa Eyedrops susținea primul silent concert din România. Intitulat „Muzică făcută pe-ascuns”, a fost ascultat în 300 de căști, în Grădina Expirat Halele Carol, iar experiența a fost ulterior repetată în Carusel Cărturești, la aniversarea de trei ani a librăriei, și a ajuns apoi în J’ai Bistrot, tot la o aniversare, cea de cinci ani, unde a și rămas.

Au acceptat, așadar, invitația lui Paul Manolescu, vocalul trupei Eyedrops, şi într-o seară de mai, cei de la J’ai au celebrat aniversarea în căști conectate la wireless, alături de întreaga comunitate. Și nu s-au oprit acolo. Silent party-ul aniversar a devenit o tradiție, precum a arătat petrecerea de anul acesta, unde 6 DJ-i invitați au pus muzică pe trei canale, de la rock, la funk și alternativ.

Pasiunea pentru evenimente e în sânge la J’ai Bistrot, așadar fie că își deschide porțile mult-iubitei grădini de vară, fie că au loc în interior, ne-a obișnuit cu o varietate de petreceri cu tematică, expoziții, call-uri la masă și vizionări de film. Pentru a respecta orele de odihnă ale vecinilor, dar și pentru a continua să se bucure de grădina acum extinsă, ideea de a implementa conceptul le-a plăcut enorm. J’ai Bistrot are acum propriile căști, personalizate, care îi ajută să îmbine utilul cu plăcutul: să rămână în armonie cu vecinii și să creeze, în același timp, o atmosferă unică iubitorilor de muzică. Iar de la ideea unei petreceri de început de vară și a uneia de final, conceptul a devenit în timp o amprentă a locului și chiar s-a extins cu inițiative de silent cinema.

Un silent party a marcat încheierea primului mare festival al Cartierului Creativ, Creative Quarter Design Festival, iar zilele trecute, una dintre cele mai iubite trupe de alternativ din România, formația Coma, a cântat în variantă „light”. În parteneriat cu festivaluri de film, echipa J’ai Bistrot a oferit deja câteva seri cu tematica de silent cinema.

În serile de silence în care vrei să te bucuri de o băutură rece și de compania prietenilor, poți da muzica mai încet în căști. Dacă vrei însă să te alături ringului de dans, îți poți alege canalul preferat și petrecerea poate continua până în zori.