The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

Sorin-Gabriel Goșa // Hub Cultural

Article / 19 Oct 2016 / Participant DIPLOMA 2016
  • Sorin-Gabriel Goșa // Hub Cultural
1/1
Sorin Goșa este absolvent al UAUIM București promoția 2015-2016, absolvent al SIASPA promoția 2014-2015, voluntar Arhipera 2015 – prezent.

HUB CULTURAL

Din analizele efectuate, se evidențiaza faptul că cele două parcele libere împreună cu cladirea veche ce mărginesc piața la partea de sud, au un potențial foarte mare de regenerare urbană la nivelul întregului țesut. Ele reprezintă totodată o ruptură în prezentul contur al pieței, o disfuncție.
 
 
Piața are nevoie să-și consolideze identitatea culturală și civică, astfel se propune realizarea unui hub cultural, totalitatea unor spații menite să adune cetățenii orașului, să-i încurajeze în lansarea unor operațiuni de cercetare a problemelor orașului și de lansare a unor teme de rezolvare a acestora.
 
La nivel volumetric s-a efectuat un studiu de poziționare pe parcelă. În funcție de felul în care acestea se așază față de limite, piața este percepută fie ca închisă la nivelul fațadelor clădirilor, fie clădirile joacă rolul de poartă de intrare în piață. Axele străzilor adiacente sitului cad perpendicular pe fațadele celor două clădiri, exercită presiune asupra lor, curbându-le, generând un spațiu care invită trecătorul.