The Institute promovează industriile creative din România, urmărind să contribuie la modernizarea României. The Institute inițiază și organizează evenimente de 19 ani și a construit o comunitate ce reunește antreprenori, profesioniști și publicul industriilor creative din România.

Prin tot ceea ce face,  contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ în țară, crește și diversifică audiența atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agențiilor și manufacturilor, promovează antreprenorii și profesioniștii creativi pe plan național și internațional. 

Pentru idei, recomandări sau noutăți, scrie-ne la office@institute.ro.

Termeni și condiții ale The Institute și politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal. 

 
 

ȘTEFANA PETRE // CUB LA CUB

Article / 01 Oct 2018 / INSTITUTE.RO
  • ȘTEFANA PETRE // CUB LA CUBȘTEFANA PETRE
  • ȘTEFANA PETRE // CUB LA CUBȘTEFANA PETRE
  • ȘTEFANA PETRE // CUB LA CUBȘTEFANA PETRE
  • ȘTEFANA PETRE // CUB LA CUBȘTEFANA PETRE
  • ȘTEFANA PETRE // CUB LA CUBȘTEFANA PETRE
1/5
Ştefana Petre studiază între 2015-2018 la Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti, în cadrul Facultăţii de arte plastice, secţia pictură, la clasa prof. univ. dr. Mihai Sârbulescu.
În primii ani de facultate realizează studii după natură, atât în atelier cât şi în peisaj. Artista aprofundează mijloacele de exprimare specifice picturii pentru a reda imaginea realităţii percepute. Analizează atât formele geometrice, cât şi formele aleatorii pe care natura le oferă spre lecturare.

Cub la cub

Proiectul “Cub la cub” a luat naştere ca o încercare de aprofundare a legăturii dintre formă şi culoare. După lucrul în plein air, artista a simţit că studiul cubului este un exerciţiu care revitalizează exprimarea prin mijloacele pur picturale. A găsit în structura cubului, în coexistenţa liniilor orizontale, verticale, oblice, succesiunea planurilor, complexitatea unui peisaj. În funcţie de lumină, cubul apare difeirt în fiecare moment al zilei. De aceea, Ştefana Petre realizează mai multe studii după aceeaşi compoziţie, interpretând cromatic lumina în mod diferit.